• Zaterdag 28 April Groote Lindt VE1 – Wilhelmina ’26 VE1

• Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de veteranen van  Groote Lindt. Er moest gewonnen worden van de kampioen van vorig jaar om zicht te houden op een eventueel kampioenschap voor onze oudste spelende leden. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidrechter Dhr. van Gelderen  was snel duidelijk dat beide ploegen voor de overwinning gingen. Er waren over en weer een paar goede kansen om de score te openen maar de door koningsdag niet geheel fitte goalie van de Lindt hield zich knap staande op een paar grote kansen van Wilhelmina ’26. Het was dan ook  Groote Lindt die op een 1-0 voorsprong kwam na een fantastische kopbal van onze Samba die hiermee de keeper volkomen kansloos liet. Het was duidelijk te zien dat de 22 spelers die op het veld aanwezig waren de verjaardag van onze Koning uitbundig hadden gevierd, en waren dus ook opgelucht toen Dhr. van Gelderen floot voor de welverdiende rust. In de rust werd alles weer even op scherp gezet bij de VETS.

Na enkele wissels te hebben toegepast bij de Lindt werd er gestart met de tweede helft op het moeilijk te bespelen 4e veld van Groote Lindt. De thuisploeg kreeg al vroeg in de wedstrijd enkele kansen op de 2-0 maar helaas was het Wilhelmina ’26 die op gelijke hoogte kwam door een "makkelijk" gegeven penalty aan de gasten en de goalie van de Lindt de verkeerde hoek koos 1-1. Niet veel later nam de goalie van de Lindt weer een verkeerd besluit (al dan niet door het niet fit zijn) en sloeg de bal niet over de lat maar onder de lat in eigen doel 1-2. Gelukkig lieten de mannen van  Groote Lindt de kopjes niet hangen en met de onvermoeibare Jesse in de gelederen ( deze was op het hele veld te vinden ) ging de Lindt de druk op  voeren richting het doel van Wilhelmina ‘26  hierdoor ontstonden er een paar kansen maar was er uiteindelijk een "terecht" gegeven penalty  na een overtreding op Gerson, deze ging ook zelf heel resoluut achter de bal ging staan en schoot de bal feilloos naast de keeper 2-2 en nog 15 minuten te gaan waarbij duidelijk te zien was dat de mannen van de Lindt geen genoegen zouden nemen met een gelijkspel en gingen voor alles of niets, de Captain ging tijdens een aanval mee naar voren en tot grote opluchting  van het team tikte deze de bal bij de tweede paal met zijn uitschuifbenen binnen 3-2. Hierna was het verzet van Wilhelmina eindelijk gebroken en floot Dhr. van Gelderen niet veel later af waardoor de VETS de nieuwe koplopers zijn.

Ik heb niet iedereen bij naam genoemd maar het was een fantastische teamprestatie om de drie punten op Bakestein te houden. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen Alblasserdam VE1 op het programma.