• Wedstrijdverslag zaterdag 28-10-2017 Groote Lindt JO9-1 – Heerjansdam JO9-1

 • Afgelopen zaterdag stond de Zwijndrechtse derby tussen Groote Lindt JO9-1 tegen Heerjansdam JO9-1 op het programma. Groote Lindt dat na het vertrek van Kadir, die zijn geluk in een andere sport gaat beproeven, deze zaterdag zonder wissels aan de wedstrijd moest beginnen, liet vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zien graag te willen winnen.

  Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong. Het was Levi Vermoen die na het afleggen van Brent van der Linden de bal achter de doelman van Heerjansdam tegen de touwen schoot. Na de 1-0 begon Heerjansdam wat meer van zich af te bijten. De duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en het was met name Heerjansdam die hierin de leiding nam. Boaz Bernard kreeg nadat hij als laatste man de bal had onderschept en door de as van het veld de bal in de voeten van de spit Thomas van Rijn probeerde te spelen uit frustratie een flinke zet na, maar Thomas kon met wat fysieke kracht zijn tegenstander van de bal houden en aantekenen voor de 2-0. Het werd er na de 2-0 allemaal niet vriendelijker op, al werd het ook niet echt gemeen. Zowel Groote Lindt als Heersjansdam speelde over het hele veld 1 tegen 1 waardoor het moeilijk was om van achteruit op te bouwen en de vrije man te zoeken. Groote Lindt had het betere van het spel, Heerjansdam was wat feller. Dit resulteerde nog de eerste helft in een tegen treffen, waardoor de ruststand 2-1 in het voordeel van De Lindt was.

  Heerjansdam begon na de rust, waarin Groote Lindt van Keeper had gewisseld, Groote Lindt JO9-1 heeft geen vaste keeper, waardoor er per helft steeds een andere veldspeler in het doel staat, direct scherp aan de tweede helft en scoorde direct vanuit de aftrap de 2-2 en niet veel later viel ook de 2-3 binnen. De JO9-1 van Groote Lindt herpakte zichzelf en probeerde door te blijven voetballen op jacht te gaan naar de gelijkmaker, wat halverwege de 2e helft ook lukte en het was weer Thomas van Rijn die nu de gelijkmaker binnen schoot.

  Groote Lindt kreeg na de 3-3 nog twee doelpunten te verwerken en keek in de laatste 10 minuten van de tweede helft tegen een achterstand van tweedoelpunten verschil aan, maar probeerde de wedstrijd nog wel te kantelen door er met z’n allen een schepje bovenop te doen wat in veel kansen, schoten van afstand resulteerde. De aansluitingstreffer viel aan het einde van de 2e helft, het was wederom Thomas van Rijn. En ook hierna nog wist Groote Lindt JO9-1 het Heerjansdam nog moeilijk te maken, maar de gelijkmaker bleef uit.

  De Zwijderechtse derby ging uiteindelijk met 4-5 verloren, maar we mogen trots zijn op dit team die vandaag zijn blijven knokken en met name zijn blijven voetballen.

  Volgende week mag de JO9-1 het weer gaan proberen tijdens de uitwedstrijd bij SteDoCo om 08:30.