• Wedstrijdverslag VETS1 - Leerdam Sport 3

 • Afgelopen zaterdag 13.15 uur stond de bekerwedstrijd VETS1 - Leerdam Sport 3 gepland op een volgepakt sportpark Bakestein.

  Na een zinderende thriller als voorwedstrijd van JO17 die iets uitgelopen was door strafschoppen mochten de VETS de wei in.

  De grasmat welke er geheel, inclusief de lijnen, groen bij lag was uitnodigend voor deze topper

  Nadat vorige week de VETS met 6-1 ten onder gingen bij ASWH moest de captain vandaag met een ander tactisch plan van de tekentafel komen.

  Gekozen werd voor een 4-4-3 opstelling, na nodig rekenwerk kwamen we tot de conclusie dat er toch nog 1 extra op de ruim bezette reserve bank mocht plaatsnemen.

  De jeugdige tegenstander (gemiddeld ca 21 jaar..) zocht de 1e helft veelvuldig de verdediging van de VETS op welke onder leiding van Rutger en de jarige René goed stand hielden.

  Daarachter stond “ reus Ravi” zijn mannetje door zijn goal keurig schoon te houden.

  Toch waren de beste kansen voor de Lindt waar oud nummer 14 Mourik de 1-0 op zijn pantoffel had, Lukas klein kopkansje kreeg en Kingsley het hele middenveld doldraaide.

  De rust werd ingegaan met de brilstand 0-0.

  De captain greep hard in door circa 6 spelers te wisselen om zo wat te forceren.

  Na de rust werd er aan zijn visie gehoor gegeven, er werd flink geforceerd waardoor er weer diverse malen terug gewisseld moest worden….

  Halverwege de 2e helft was het Samba Chiel die na een weergaloze dribbel de 1-0 tegen de touwen wist te jagen. De VETS roken bloed en ging op zoek naar de 2-0.

  Niet veel later kwam deze tot stand doordat de verdediger van Leerdam de bal over de uitgekomen keeper tikte waarna de alerte reagerende Mourik met een sprint de bal net voor de achterlijn van richting kon veranderen en het lege doel in kon tikken. 2-0

  De VETS maakte er nu een show van, waar eerst Kingsley de uitzinnige toeschouwers liet doen juichen door een panna te geven, was het daarna Liam die de aanvoerder nog even een “ koekkoek”  gaf.

  De wedstrijd werd afgesloten met een waar huzarenstuk, een diepe bal waar Liam nog wel een kans in zag werd door deze zelfde speler door middel van een hakje gepromoveerd tot de 3-0.

  Goalie jr. Mitchell wist de rest van zijn 2e helft met katachtige reacties zijn doel schoon te houden waarna de onopvallende correct leidende scheidsrechter Jonas op zijn aan vervanging toe zijnde fluit afblies.

  Ik kan niet alle spelers noemen die bij hebben gedragen aan deze fantastische overwinning, maar speciale dank voor Shane, Mark, Tommie, Ravi en Mitchell.

  In de kleedkamer en voor kantine werd nog lang nagepraat over deze legendarische overwinning met elkaar en de vaste supporters, die een “meet & greet”  te pakken hebben kunnen krijgen, onder het genot van een biertje en een balletje.