• Wedstrijdverslag IFC JO9-2 - Groote Lindt JO9-1 (zaterdag 16 september 2017)

• Tegen alle (weers)verwachtingen in mochten Devon, Thomas, Levi, Ibrahim, Brent, Boaz en Lucas toch de strijd aangaan met IFC JO9-2. Terwijl het team zich verzamelde voor de Quick-shop, waar blijkbaar ook Quick overhemden hangen, werd er door de trainers nog wat gegrapt over het dragen van een pak met stropdas in plaats van een trainingspak. Achteraf gezien zou het geen slecht idee zijn geweest om een pak aan te trekken; dat is tenslotte wat je draagt als je een galavoorstelling bijwoont.
    Al direct na de aftrap wordt IFC flink onder druk gezet. In de eerste minuut wordt de keeper van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht meteen onder vuur genomen door Devon. Dit eerste schot wordt nog door de keeper gestopt, maar twee minuten later brengt Devon met een schot links in de hoek alsnog de 0-1 op het scorebord. IFC probeert daarna het initiatief over te nemen, maar komt niet verder dan een schot dat eenvoudig onschadelijk wordt gemaakt door keeper Lucas. Een overtreding die kort daarna wordt gemaakt op Boaz leidt tot een vrije trap. Uit deze vrije trap van Thomas belandt de bal bij de vrijstaande Brent, die vervolgens maar net naast het doel schiet.
    Wat er daarna gebeurt gaat zo snel dat er hulp van oplettende medesupporters nodig is om het wedstrijdverslag nog een beetje compleet te krijgen: Binnen 4 minuten brengen Levi (2x), Devon en Ibrahim de stand nog voor de eerste time-out op 5-0.
    Na de time-out blijft Groote Lindt druk zetten. Uit een goede pass van Boaz ontstaat een kans voor Ibrahim, die de bal net naast schiet. Amper een minuut later scoort Levi met een fraai schot van afstand via de binnenkant van de paal.
    Na 6 tegendoelpunten volgt dan toch een antwoord van IFC: met een snelle aanval over de rechterflank weten ze de nul van het scorebord te poetsen. Lang kan de ploeg daar echter niet van genieten, want kort daarop is het opnieuw Levi die de keeper van IFC het nakijken geeft. Twee keer. Eerst scoort hij met een geweldige boogbal van afstand en daarna schiet hij van dichtbij raak na het nemen van een hoekschop. Bij het klinken van het rustsignaal is de stand daarmee al 1-8 in het voordeel van de leukste voetbalclub van Zwijndrecht.
    Aan het begin van de tweede helft is het wederom Levi die van dichtbij raak schiet en vervolgens scoren ook Devon en Ibrahim opnieuw. Als Levi vervolgens wéér scoort beginnen de toeschouwers langzamerhand de tel kwijt te raken. Dit wordt er niet beter op als Brent raak schiet nadat hij de bal goed aangespeeld krijgt van Thomas. Duidelijk is dat we voor staan, maar met hoeveel?!
    Gelukkig volgt kort daarna de tweede time-out en krijgt het publiek even de tijd om zich te realiseren dat het inmiddels 1-13 staat. Even, want kort daarna valt een corner van Levi voor de voeten van Thomas en is het alweer raak voor Groote Lindt. In de drie minuten die daarop volgen weet IFC het doel even schoon te houden, maar in de slotfase van de wedstrijd zet Groote Lindt nog even flink aan: Eerst scoort Brent op aangeven van Thomas, dan schiet Thomas op de lat na een goede pass van Boaz, vervolgens schiet Thomas alsnog hard raak na een mooie pass van Devon, daarna scoort Brent opnieuw en tot slot legt Thomas de bal zo voor het doel dat Brent eenvoudig ook het laatste doelpunt van de wedstrijd kan scoren.
    De eindstand op het scorebord: 1-18! Nou ja, niet op het scorebord, want de wedstrijdbegeleider is de tel ook kwijtgeraakt en geeft uiteindelijk 1-16 door als eindstand.
    In de penalty-serie weet IFC zich weer enigszins te herstellen: de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht schiet 4 penalty\'s raak, voor Groote Lindt scoren Thomas, Ibrahim en Lucas.