• Wedstrijdverslag : Heerjansdam JO9-2 - Groote Lindt JO9-2

• Na enkele regenachtige dagen waardoor de voetbal velden meer een waterbad zijn geworden dan een grasveld was het de vraag bij aankomt om 07.45uur bij Groote Lindt of de bekerwedstrijd.

Tegen Heerjansdam JO9-2 door zou gaan. We hebben niets gehoord dus om 08.00 vertrokken we naar Heerjansdam. Eenmaal aangekomen bij Heerjansdam zijn we direct naar de kleedkamer gegaan en de trainer van Heerjansdam kwam al snel langs in onze kleedkamer, dus dat was voor ons een bevestiging dat de wedstrijd door zou gaan.

Na een flink stukje wandelen door de grote modderplassen kwamen we achterin bij het voetbal veld waar wij onze wedstrijd zouden spelen.

Op het moment van de warming-up was het nog droog weer. Na enkele minuten lekker op te warmen was het zover om de 2e wedstrijd van dit seizoen te starten.

De aftrap was voor Groote Lindt en dat ging niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Al snel verloor Jayden de Weerdt langs de zijlijn de bal en kon Heerjansdam vrij doorlopen naar Jayden Klootwijk die deze wedstrijd in het doel zou staan. Helaas was dit eerste schot direct de 1-0 voor Heerjansdam. Nog niet van de schrik bekomen kreeg Jayden K direct het volgende doelpunt tegen en dus stond het erg snel 2-0 voor Heerjansdam.

Toen was het de beurt aan Groote Lindt. Jayden de W en Han kregen een aantal kansjes met kleine schoten op het doel maar de keeper van Heerjansdam kon deze allemaal goed oppakken. Na goed verdedigend werk van Han en Mirre ging de bal via Nienke naar Jayden. Deze zag Jesse vrij staan en Yeahhhh de 2-1 was gemaakt.

Heerjansdam kreeg weer een paar kleine kansjes maar dit keer was iedere bal met goed verdedigend werk en keeperswerk vrij snel gepakt. Nienke kreeg een kans om de 2-2 te maken maar helaas deze ging naast.

Weer kwam de bal vanuit het middenveld langs de lijn bij Jayden de W terecht en deze zag net als bij de 2-1 Jesse vrij staan. Na een mooie voorzet van Jayden de W was het weer Jesse die de 2-2 scoorde.

Net voor de rust was er nog een snelle uitbraak van Heerjansdam op het doel van Jayden K en deze had geen geluk dit keer. Het was nu 3-2 voor Heerjansdam en ook direct was het rust.

We konden het hele stuk wandelen van voor de wedstrijd weer gaan doen om in de kleedkamer even wat te drinken en de trainers konden ons met de juiste inzet en tactiek weer laten beginnen voor de 2e helft.

Vanaf de aftrap ging Groote Lindt in de aanval en dat gaf als resultaat een paas kansjes voor zowel Nienke, Mirre en Han, maar een doelpunt zat er dit keer niet in.

Vanuit een tegenaanval kreeg Heerjansdam een mooie schietkans en deze was maar net gestopt op de lijn van het doel van Groote Lindt. Daarna ging het spel op en neer met aan beide kanten wat kleine kansen. Helaas was daar toch een te hard schot van Heerjansdam en dat was de 4-2. Daarna ging het snel met de doelpunten. Groote Lindt had dit keer geen reserve spelers dus alle 6 de jongens & meiden moesten veel inzet geven en door het natte regenachtige weer was het veld wel wat slechter geworden. Nadat Han op de achterlijn de bal niet vast kon houden was het snel de 5-2 en direct daarna met een hard schot de 6-2 voor Heerjansdam.

Jesse Kreeg nog na een mooie dribbel de kans op 6-3 en hij scoorde deze ook. Het was bijna einde van de wedstrijd en net voor het einde scoorde Heerjansdam ook nog de 7-3.

Ondanks het verlies hebben de 6 meiden en jongens van JO9-2 een prima wedstrijd gespeeld en zullen de trainers echt wel hele goede dingen hebben gezien waarop ze met de trainingen bezig zijn.

Later op deze dag zou er nog een oefenwedstrijd zijn tegen Feyenoord JO7-1 dus het verlies van deze wedstrijd was al snel omgezet naar spanning en plezier om de 2e wedstrijd van de dag te gaan spelen.

De volgende is al op Maandag 18 September tegen ASWH thuis.

Laten we hopen dat het droog blijft de komende dagen.