• Wedstrijdverslag Groote Lindt JO9-2 – STTPO/DHV/VOV JO9-1

 • Op de dag dat de Champions League finale gespeeld zou worden in Kiev tussen Real Madrid en Liverpool in het stadion NSK Olimpiejsky, was er in Zwijndrecht op het veld wat geschikt is voor voetbal op UEFA niveau ook een topwedstrijd.
  Namelijk ons eigen JO9-2 team speelde een thuiswedstrijd tegen STTPO/DHV/VOV JO9-1.

  Deze tegenstander is ontstaan uit de jeugd van de verenigingen vv DHV, vv TPO en vv VOV uit de gemeente Moerdijk, Langeweg en Zevenbergschenhoek.

  Vanaf de aftrap was het Groote Lindt wat wilde laten zien dat we niet voor niets op deze mooie grasmat ons wedstrijd konden spelen. De zomerse sproeiers ( in de vorm van regen in de nacht) had wel hier en daar plasjes achter gelaten maar ons gedeelte van het veld had daar weinig tot geen last van. Vanaf de aftrap probeerde wij gelijk met verzorgd voetbal de tegenstander onder druk te zetten en zelf mooie kansen te creëren. Het was toch de tegenstander die vanuit een rebound de 0-1 kon scoren. Wij gingen daarna nog meer combinatie voetbal spelen en met een paar mooie voorzetten en steekpassjes waren er diverse kansen voor onze aanvallende spelers Jesse, Jayden de W en Nienke. Langzaam aan kwam ook Han, Jayden K en Mirre steeds meer in een positie dat ze vanuit het middenveld de kans kregen om te scoren. Nadat een aantal pogingen net naast gingen op zelfs op de paal kwamen was het toch Jayden de W die terecht de 1-1 kon scoren. Het combinatie spel gaan onze spelers/speelsters steeds beter doen en al redelijk snel liep de score verder op naar een 3-1 voorsprong. De doelpunten zijn gescoord door Han ( Jesse op / net over de lijn ( Helaas geen doellijn technologie)), en Jesse. Onze keeper Tom vandaag moet gezegd worden leek wel of het UEFA niveau veld hem iets extra’s gaf, want hij heeft een aantal hele mooie reddingen gedaan in de eerste helft.

  In de tweede helft ging de warme zon ook meespelen. We probeerde het spel nog wel te maken met een paar mooie aanvallen vanaf de zijkant of door het midden, maar we hadden geen geluk dit keer.
  Het was de tegenstander die de 3-2 kon scoren. Vanaf nu was het weer Groote Lindt wat het spel probeerde te maken. Met een mooie dribbel langs de zijlijn en een beetje doorzetten kon Han hard schieten op het doel. De keeper was verrast door dit schot en zo staat de 4-2 op het bord. Zo richting het einde van deze wedstrijd ging de tegenstander iets meer druk zetten op de verdediging van Groote Lindt en door een lange diepe pass kreeg de aanvaller de bal. Hij moest nog een eind naar onze keeper Tom rennen en dat zag Nienke. Met een snelle mooie verdedigende actie kon Nienke een schot op ons doel blokken. Poeh hee deze snelle run leek wel alsof we Daphne Schippers zagen bij onze eigen jeugd. ( U weet wel de wereldkampioene 200 meter ).
  Toch was het na de 4-3 van de tegenstander nog een paar spannende minuten. Gelukkig had de spelbegeleider dit keer goed en volgens de regels de timer aangezet van de laatste 10 minuten en zo duurde de wedstrijd geen seconde te lang. ( Dit is voorgaande wedstrijden wel eens anders geweest met uitwedstrijden )

  Yess.. de terechte 3 punten blijven weer in Zwijndrecht.

  Het spel van vandaag mag iets beloven voor de laatste uitwedstrijd van de competitie bij de vogels van VVGZ en de laatste 2 toernooien.
  Het gaan nog 2 hele mooie weken worden van dit voetbaljaargang 2017 - 2018.