• Wedstrijdverslag Groote Lindt JO9-1 – FC IJsselmonde JO9-1 Woensdag 8 november, 18.30 uur

 • Vriendschappelijke pot op het scherpst van de snede

  Groote Lindt JO9-1 mocht op deze koude woensdagvond op eigen terrein vriendschappelijk aantreden tegen het Rotterdamse FC IJsselmonde. Een gevarieerd team met een ruim bezette reservebank; er stonden meer spelers buiten de lijnen dan in het veld.

  Groote Lindt bestond vandaag uit: Boas, Brent, Devon, Ibrahim, Levi, en Thomas. Verder was er versterking van keeper Lucas en Jayden.

  De omstandigheden waren ouderwets: groot veld, bij een uitbal moest er worden ingegooid, geen time-outs en gewoon een scheidsrechter om de boel in het gareel te houden. Assistent-coach Donovan nam de rol van arbiter op zich en hij is duidelijk een liefhebber van ‘mannelijk’ voetbal. Alleen bij echt zware tackles of duwpartijen blies hij op de fluit.

  De eerste helft verliep redelijk evenwichtig. De eerste kansen waren voor de Rotterdammers, waarbij de eerste serieuze doelpoging op de paal belandde. Lucas toonde zich een stabiele en betrouwbare doelman en verrichtte verschillende reddingen. Ook werd er door o.a. Boas en Levi goed verdedigd. Helaas kon dit niet voorkomen dat FC IJsselmonde op 0-1 kwam door een laag schot over de grond.

  Gelukkig lieten de Lindtenaren zich niet uit het veld slaan en gingen ze op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze liet gelukkig niet lang op zich wachten, want door een goed samenspel kreeg Devon links van de goal de mogelijkheid verwoestend uit te halen, waardoor de bal hard in de rechterhoek van de goal belandde. Een prima opsteker zo net voor de rust.

  Na de limonade en tactische aanwijzingen van coach Erwin, kwam de boys van Groote Lindt sterk uit te kleedkamer. Een mooie rush van Thomas leidde tot een gevaarlijke kans dit nét naast het doel ging. Snel daarna was het wel raak toen Devon de bal opnieuw in het netje wist te leggen. 2-1 voor!

  Ibrahim kreeg ook een grote kans na een mooi passje van Devon. Helaas was deze bal voor de keeper van IJsselmonde. Deze schoot de bal echter recht in de voeten van een ‘rood witte’, waardoor opnieuw kon worden uitgehaald, helaas ging de bal naast.

  Maar toen begonnen de Rotterdammers op de deur te kloppen. Allereerst met een gevaarlijk balletje dat net vóór de doellijn van Groote Lindt langs rolde en uiteindelijk kon worden uitverdedigd. De thuissupporters slaakten een zucht van verlichting. Helaas was het kort daarop wél raak en kwam FC IJsselmonde op gelijke hoogte: 2-2.

  Opnieuw liet Groote Lindt niet het hoofd hangen en gingen ze met volle overtuiging voor de overwinning. Het positiespel zag er bij vlagen erg goed uit. Een mooie steekbal van Levi op Ibrahim leidde tot een schot dat werd gepakt door de keeper. Vervolgens gaf Brent een uitstekende bal op Thomas die verwoestend uithaalde. De keeper blokte de bal en in de rebound belande de bal op de paal. Wat een pech!

  Dit was de laatste goede kans van de wedstrijd en de eindstand bleef steken op een onbevredigend gelijk spel. Hier had meer ingezeten.

  Besloten werd dat de winst moest worden bepaald d.m.v. een penaltyserie, best of 5.

  Levi beet het spits af en schoot hard in de touwen. 1-0 IJsselmonde schoot d eerste bal over. Thomas legde vervoglens aan, maar mikte helaas over. De tweede penalty van de Rotterdammers was wel raak, waardoor het 1-1 werd. Devon hoopte na z’n twee goals van vandaag de kers op de taart te kunnen leggen, maar miste helaas zijn penalty, waardoor IJsselmonde op voorsprong kon komen. Dit deden zij dan ook. 1-2. Ibrahim miste helaas ook zijn strafschop, waarna IJsselmonde wel het net wist te vinden. 1-3. De druk lag op de schouders van Brent. Onverschrokken legde hij aan en schoot de bal in de touwen. 2-3.

  Nu de laatste penalty van de Rotterdammers. Een onhoudbare bal voor keeper Lucas, waardoor de winst naar FC IJsselmonde ging.

  Kleine teleurstelling, maar de jongens kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Het vertoonde spel was bij vlagen echt netjes.