• Wedstrijdverslag Groote Lindt JO10-2 tegen Drechtstreek JO10-4

• Op een koude zaterdag ochtend 15 december staat de laatste wedstrijd van het jaar 2018 op het programma. Deze wedstrijd zou eigenlijk gespeeld worden op 08 december alleen is deze toen verplaatst omdat het veld door enorme regen de dagen daarvoor onbespeelbaar was.

Nu een week later was het niet de regen maar de kou en vorst die ervoor zorgde dat het even onduidelijk was of deze wedstrijd gespeeld zou worden. Gelukkig ging de wedstrijd door.

De velden waren hard maar goed bespeelbaar zonder dat de spelers een blessure zouden krijgen als ze hard zouden vallen.

De warming-up is goed gebruikt om iets wat meer warmte te krijgen in het lichaam van de spelers, en de ouders langs de kant hebben zich extra warm aangekleed.

Wederom was ook bij deze wedstrijd weer veel belangstelling van de ouders, broers, zussen en opa’s en oma’s langs de zijlijn.

De avond voor deze wedstrijd was het team weer voor een lekker etentje op de Groote Lindt en blijkbaar als ze dit doen heeft dat veel effect op de wedstrijd dag erna. Net als 2 weken geleden was er vanaf het begin weer een strijdend JO10-2 te zien en is er weinig ruimte weg gegeven aan de tegenstander.

Met af en toe mooi combinatie spel en de bal die steeds snel van links naar rechts is gespeeld, kwam er veel ruimte vrij voor onze aanvallende spelers om weer een mooi schot op het doel te plaatsen. De eerste helft heeft ook zeker de keeper van Drechtstreek een aantal knappe reddingen gehad anders had het in de eerste helft al een veel groter verschil geweest met het aantal doelpunten.  Uiteindelijk is na 2x12 minuten en een korte pauze tussen deze 12 minuten een ruststand van 8-1 gehaald.

De tweede helft was eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste, alleen nu zijn een aantal spelers van positie verandert. Dit gaf voor zowel Mirre als voor Jayden Klootwijk steeds meer de kans om ook te scoren. Normaals zijn deze 2 voornamelijk te zien in onze verdediging maar in deze 2e helft zijn ze door de trainers de aanval in gestuurd en moet het verdedigende werk gedaan worden door de overige spelers. Koen heeft deze wedstrijd weinig te doen gehad maar op de momenten dat hij er moest staan pakte hij de ballen prima . Ondanks dat er soms andere verdedigers voor hem stonden deze wedstrijd, zijn er maar 3 tegen doelpunten gescoord. De aanvallers van Groote Lindt bleven lekker doorgaan met druk zetten op de spelers van Drechtstreek en ook in deze 2e helft zijn er zeker hele mooie aanvallen geweest. Uiteindelijk is de einduitslag gehaald van 17-3 en mag dit team tevreden terug kijken op dit half jaar in 2018.

Met 5 gewonnen, 1 gelijk en 5 verloren wedstrijden zou JO10-2 een mooie plek behaald hebben in de middenmoot van deze competitie. Elke speler uit JO10-2 heeft deze competitie wel een doelpunt gemaakt maar wat nog veel mooier is om te zien langs de zijlijn is dat het spel van de laatste 2 weken weer enorm veel groei heeft gehad. Natuurlijk worden er wel eens kleine foutjes gemaakt maar dat zijn leermomenten en dat maakt je als speler en team alleen maar sterker. Nu zijn er een paar weken rust verdiend met de trainingen in de vorm van een winterstop.

Op zaterdag 29 December staat er nog wel het JGZV toernooi op de agenda maar dan zijn alle teams uit JO10 door elkaar heen gemixt.  Dit is iets wat op de training wel vaker gebeurt, maar nu dus ook voor dit toernooi.

Als je dus niets te doen heb op zaterdag 29 december, zou het natuurlijk hartstikke leuk zijn als je kom kijken bij het JGZV toernooi in de Develhal.

De wedstrijden worden gespeeld vanaf 08.00 uur tegen de leeftijdsgenoten van de andere Zwijndrechtse voetbalverenigingen.

Op zaterdag 05 Januari staat er de eerste oliebollentraining gepland van 10.00 uur tot 11.00 uur, en vanaf 21 januari zal de gewone training weer beginnen in 2019.

Namens alle ouders, spelers en speelsters wensen wij iedereen vast fijne feestdagen en een goed en gezond sportief nieuwjaar 2019.