• VVAC VE1 – Groote Lindt VE1 19-05-2018

• Vandaag 19-05-2018 staat de eerste van twee "finales" op het programma voor het oudste team van vv Groote Lindt ook wel genaamd the VETS tegen de veteranen van VVAC uit Ottoland. The VETS wilden een goede generale draaien voor het treffen volgende week met HSSC (de huidige nummer 2)

Nadat de opstelling bekend was gemaakt door de coach was het verrassend stil in de anders zo rumoerige kleedkamer. Spanning? dat hebben doorgewinterde veteranen toch niet? Nou geloof me dat hebben die oudjes dus ook nog steeds, er wordt volop gespeculeerd "wat als?" en "als zij?" en al deze vragen gaan zelfs door tijdens de warming-up. Gelukkig duurt de warming-up niet lang en gaan we beginnen aan de wedstrijd. Na ongeveer 15 minuten het eerste wapenfeit Jesse breekt door over de linkerzijde van het veld, trekt naar binnen de 16 meter in en wordt genadeloos hard onderuit geschopt ( er schijnen foto’s te zijn van de verschrikkelijke verwonding die hij hier bij op liep maar die blijken 18+ en dus zullen we deze niet delen op deze site ) PENALTY schreeuwt de gehele selectie van the VETS. Gelukkig had de scheidsrechter die alles "goed" kon zien vanuit de middencirkel dit idee ook. Nadat Jesse 5 minuten had liggen uitrusten van zijn rush naar voren kon Gerson aanleggen vanaf 11 meter en hij verzaakte niet 0-1. Nog tijdens de euforie van de 0-1 ( lees 30 seconden ) komt VVAC na de aftrap voor het doel van de Lindt en scoort de 1-1. De stemming slaat gelijk weer om en de vragen uit de warming-up flitsen door de hoofden van the VETS. Kom op mannen het zal toch niet gebeuren dat we hier punten gaan laten liggen. Na enkele minuten weten Groote Lindt de draad weer op te pakken en volgt de ene mooie aanval na de andere niet allemaal even succesvol maar wel leuk om te zien. Ik kan nog een heel verhaal vertellen over de wedstrijd maar het feit is dat de veteranen graag praten over hun successen, dus aan een ieder; vraag op zaterdagen gewoon aan een willekeurige VET hoe het is gegaan. Ik zal nog wel even het score verloop na de 1-1 opsommen voor de statistieken:

28e minuut 1-2, 32e minuut 1-3, 40e minuut 1-4, 62e minuut 1-5, 60e minuut 2-5, 71e minuut 2-6, 86e minuut 2-7, 87e minuut 2-8, 88e minuut 2-9. De namen van de doelpuntenmakers weet ik niet meer sorry, maar ik weet wel dat Gerson er de meeste heeft gemaakt en dus de eer krijgt van een mooie foto links bovenin van dit artikel.

Al met al een geweldige generale voor de volgende wedstrijd welke the VETS het kampioenschap kan opleveren als zij minimaal gelijk spelen tegen HSSC. De aftrap is 26-05-2018 om 12:30 in de "kooi" bij vv Groote Lindt op sportpark Bakestein te Zwijndrecht.