• Voorbeschouwing zaterdag 19 september 2020

 • Na een aantal weken voorbereidingen en gespeelde oefen- en bekerwedstrijden gaat nu het echte werk beginnen: competitievoetbal. Uiteraard zal het anders zijn in deze tijden van corona maar we gaan er zeker van genieten. 

  Groote Lindt 1 – IJVV De Zwervers 1

  Door overwinningen op Seolto (thuis), SSW (thuis) en een gelijkspel uit bij ZBC’97 is Groote Lindt 1 geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Verder was er in de voorbereiding een mooie thuisoverwinning op v.v. Heerjansdam. Overige oefenwedstrijden werden gekenmerkt door wisselvalligheid als gevolg van de verschillende spelers en speelwijzen die door hoofdtrainer Randall Neeskens werden uitgeprobeerd.

  Nu dan de start van de competitie: Groote Lindt opent met een thuiswedstrijd tegen IJVV De Zwervers in de sterke Rotterdams getinte Derde Klasse D. IJVV De Zwervers stond in het afgebroken seizoen 2019-2020 op een 9e plaats. Tijdens het “geweld” in de overschrijvingsperiode verlieten 11 spelers de selectie van De Zwervers en werden 9 nieuwe spelers aangetrokken. In de drie bekerwedstrijden wist IJVV De Zwervers slechts 3 punten te verzamelen. Groote Lindt kende een rimpelloze voorbereiding met winst en verlies. De selectie zal het als team moeten doen dit seizoen en kunnen dat a.s. zaterdag direct laten zien. Aanvang is zoals gebruikelijk 14.30 uur maar niet gebruikelijk zijn de getroffen corona-maatregelen. Houdt afstand en volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers. 

  Groote Lindt 2 – Heerjansdam 2

  Bij de start van competitie voor Groote Lindt 2 direct een derby. Vanaf 12.00 uur komt Heerjansdam 2 naar sportpark Bakestein. Vorige seizoenen zijn er “hete” potjes gespeeld tegen “De Dammers” die een verdienstelijke competitiestart niet wisten vast te houden. Het vernieuwde tweede zal dit seizoen vol aan de bak moeten om de benodigde punten te verzamelen. Volgende week wordt de reis naar titelkandidaat Terneuzense Boys gemaakt. Winst a.s. zaterdag in de derby tegen Heerjansdam is dan ook noodzakelijk om een goede competitiestart te maken.