• Voorbeschouwing zaterdag 14 maart 2020

 • Dilettant 1 – Groote Lindt 1

  Een prima overwinning voor Groote Lindt afgelopen zaterdag tegen hekkensluiter FC IJsselmonde. Vooraf werd gedacht dat het een éénvoudige wedstrijd zou worden en dat werd het ook. FC IJsselmonde kon geen potten breken, speelde onrustig en zonder zelfvertrouwen. Groote Lindt speelde wel vol overtuiging om een goede uitslag neer te zetten en om uiteindelijk aan het doelsaldo te werken (6-0). Michael Slingerland was de gevierde man met 4 doelpunten en nu totaal 16 doelpunten in de competitie. Nu het vizier op de volgende wedstrijd: Dilettant in Krimpen aan de Lek (aanvang 14.30 uur). Dilettant staat op de 13e plaats in de competitie met 14 punten. De veilige 11e plaats ,waar nu Leonidas staat, bedraagt slechts 2 punten. Er is dus voor Dilettant nog veel te winnen en zullen dan ook zaterdag in de thuiswedstrijd voor de winst gaan. Afgelopen zaterdag werd er echter door Dilettant verloren op het, voor Groote Lindt bekende, hobbelveld bij DFC in Dordrecht (3-1). Groote Lindt zal met veel vertrouwen afreizen naar Krimpen aan de Lek na de winstpartijen van de afgelopen weken. Van onderschatting mag geen sprake zijn om het seizoen op een zelfverzekerde wijze te vervolgen. 

  Groote Lindt 2 – De Meeuwen 2

  Ook Groote Lindt 2 wist de volle drie punten te behalen afgelopen zaterdag. In Bruinisse werd Bruse Boys met 2-4 verslagen. Na een 2-1 achterstand werd Groote Lindt 2 wakker en wist met overtuiging de punten mee naar Zwijndrecht te nemen. Op de ranglijst staan de teams dicht bij elkaar. Voor Groote Lindt, op de 6e plaats, zijn het slechts 4 punten naar de koppositie. Het draait dus om elke wedstrijd, elk competitiepunt en elk doelpunt. De Meeuwen 2 zal dan ook de volgende overwinning moeten worden (aanvang 12.00 uur). De vorige wedstrijd op 9 november jl. eindigde in Zeeland in een 1-1 gelijkspel. Er is dus “iets” goed te maken tegen de huidige nummer 9 van de competitie. 

  Groote Lindt 3 – Schelluinen 2

  Helaas geen overwinning voor Groote Lindt 3. Na een 2-4 tussenstand in de uitwedstrijd tegen Groot Ammers 3 wisten de Lindtenaren de voorsprong niet de volledige 90 minuten vol te houden. Met een 4—4 eindstand waren beide teams dan ook tevreden. Een overwinning zal a.s. zaterdag moeilijk worden als Schelluinen 2 op bezoek komt op sportpark Bakestein (aanvang 14.30 uur). Schelluinen 2 is de huidige nummer 2 van de competitie en de vorige wedstrijd op 2 november jl. in Schelluinen eindigde in een 2-1 nederlaag. Er zal alles moeten worden gegeven om de benodigde competitiepunten te behalen.