• Voorbeschouwing zaterdag 13 april 2019

 • Groote Lindt 1 - Ameide 1

  Na moeizaam de punten uit Schelluinen te hebben meegenomen wacht zaterdag de volgende finale voor Groote Lindt (aanvang 14.30 uur). Eerst even terug naar afgelopen zaterdag. Na een allerminst goede eerste helft kwam Groote Lindt, maar vooral Michael Slingerland, sterk uit de kleedkamer. Binnen 5 minuten wist Michael tweemaal het doel te vinden waarna Groote Lindt met 10 spelers en hard werken de winst binnen sleepte. Als gevolg van de in de wedstrijd opgelopen rode kaart zal Marcel van Berkel zaterdag niet aan de aftrap staan bij de thuiswedstrijd tegen Ameide. Ameide is toch wel "plots" op de derde plaats in de competitie terecht gekomen. Door zelf regelmatig punten te pakken en te profiteren van puntverlies van concurrenten staat Ameide er ook in de derde periode goed voor. Afgelopen zaterdag werd door Ameide de derby tegen Meerkerk met 3-1 gewonnen. Een elftal dus wat in de "winningmood" zit en nog volop in de race is voor een prijs aan het einde van het seizoen. Groote Lindt is nog steeds de virtuele lijstaanvoerder. Om daadwerkelijk de koppositie over te nemen van Arkel zijn er nog zeven finales waarvan geen enkele wedstrijd een gemakkelijk zal zijn. Ook zaterdag zal alles uit de kast moeten worden gehaald om de punten op Bakestein te houden. Verder vooruit kijkend wordt het paasweekend het belangrijkste weekend in deze competitie. Zaterdag 20 april de uitwedstrijd tegen Arkel en op 2e paasdag 22 april de uitwedstrijd om de 2e periodetitel in een direct duel tegen De Alblas.

   

  Na de wedstrijd van a.s. zaterdag wordt er traditioneel aan het paasrad van avontuur gedraaid in de kantine. Het beloofd weer een mooie maar vooral gezellige voetbalmiddag te worden.

   

  Groote Lindt 2 - Kozakken Boys 2

  Een hele zure middag voor Groote Lindt 2 afgelopen zaterdag in Kloetinge. Na 15 minuten komt Groote Lindt via Ruben Annegarn op een 0-1 voorsprong. Het is dezelfde Ruben Annegarn die na 25 minuten tegen een terechte rode kaart aanloopt. Vlak voor rust wist Kloetinge de aansluittreffer te maken 1-1. Na rust een volop strijdend Groote Lindt wat met 10 man graag een punt mee wil nemen uit Zeeland. Vanuit een schitterend uitgevoerde vrije trap pakt Kloetinge echter de leiding 2-1.Vlak voor tijd lijkt Groote Lindt verdiend een gelijkspel uit het vuur te slepen als Julien van Pelt de 2-2 binnen weet te schieten. De scheidsrechter, met zeeuws accent, laat echter zolang doorspelen dat het onvermijdelijke gebeurt. Via een overigens terecht gegevens strafschop weet Kloetinge in de ruime blessuretijd de volle winst naar zich toe te trekken. Groote Lindt staat na hard en als team werken met lege handen in Zeeland. Zaterdag wordt virtueel koploper Kozakken Boys 2 ontvangen op Bakestein (aanvang 12.00 uur) Het laatste verlies van Kozakken Boys dateert van 2 februari jl toen er thuis van Oranje Wit 2 werd verloren (2-3). Vorige week werd er verrassend in een thuiswedstrijd gelijk gespeeld tegen GRC’14: 1-1. Dit laat zien dat er mogelijkheden zijn tegen het sterke Kozakken Boys 2.

   

  Internos 3 - Groote Lindt 3

  Een verliespartij afgelopen zaterdag tegen laagvlieger VVC’68 dat dan ook terecht drie punten mocht bijschrijven. Zaterdag gaat Groote Lindt 3 op bezoek bij koploper Internos (aanvang 13.30 uur) dat met een krappe voorsprong van twee punten aan de leiding gaat in de competitie. Groote Lindt 3 is, na het recente puntverlies, weggevallen uit de top van de competitie en staat nu op een veilige 6 plaats.