• Voorbeschouwing zaterdag 11 mei 2019

 • Groote Lindt 1 - Hardinxveld 1

  Het kampioenschap is uitzicht en alleen een vervangende periodetitel is nog mogelijk voor Groote Lindt in toch wel een prima seizoen. Tot twee weken geleden werd er vol meegedaan voor het kampioenschap en de tweede periodetitel. De laatste loodjes van de competitie wegen het zwaarst blijkbaar. Zaterdag wordt de plaatselijk v.v. uit Hardinxveld ontvangen (aanvang 14.30 uur). Hardinxveld speelt een kleurloos seizoen en neemt dan ook de  7e plaats in op de ranglijst. Het lijkt niet realistisch dat Hardinxveld nog om de prijzen gaat meedoen en is dan ook voor dit seizoen "uitgespeeld". Tot een stunt is Hardinxveld nog wel in staat gezien de 1-0 thuisoverwinning op SVW een aantal weken geleden. De voorgaande wedstrijd tussen beide elftallen eindigde in Hardinxveld in een moeizame overwinning voor Groote Lindt (1-2). Groote Lindt is dus gewaarschuwd en zal een prima wedstrijd op de Bakesteinse grasmat moeten leggen om de volle drie punten in Zwijndrecht te houden en niet verder uit top van de ranglijst te vallen.

   

  Groote Lindt 2 - Hardinxveld 2

  Het "tweede" blijft punten sprokkelen. Afgelopen dinsdagavond waren de mannen van Hans en Ronald dicht bij een stunt. Na een 2-0 voorsprong voor het thuisspelende Groote Lindt wist ASWH 2 uiteindelijk nog een gelijk spel uit het vuur te slepen (2-2) Weer niet genoeg om de laatste plaats in de Hoofdklasse te kunnen verlaten. Inzet en teamgeest was er wel voldoende en dat zal zaterdag tegen Hardinxeld 2 ook nodig zijn (aanvang 12.00 uur). Hardinxveld staat op de 11e plaats en is nog niet zeker van het hoofdklasserschap volgend seizoen. Met nog drie wedstrijden te spelen en 4 punten achterstand op een nacompetitieplaats zal er zaterdag door Groote Lindt 2 gewonnen dienen te worden. Gezien de resultaten van de afgelopen behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

  Dubbeldam 2 - Groote Lindt 3

  Ook Groote Lindt 3 wist afgelopen zaterdag niet tot winst te komen. Met een 2-2 gelijkspel diende men genoegen te nemen. Zaterdag gaat "het derde" op bezoek bij de nummer twee uit de competitie: Dubbeldam 2. De Dordtenaren doen volop mee voor het kampioenschap in de reserve 2e klasse waar Internos 3 aan de leiding gaat. Volgende week staat de wedstrijd Dubbeldam 2 - Internos 2 op het wedstrijdprogramma. Een pittige wedstrijd wordt dan ook verwacht voor Groote Lindt 3 in Dordrecht (aanvang 12.30 uur) aangezien Dubbeldam 2 zich geen puntverlies kan veroorloven.