• Verslag ASWH JO9-4 – Groote Lindt JO9-2 Zaterdag 19-05-2018

  • Met nog 3 wedstrijden in de competitie te gaan treffen onze meiden en jongens van jo9-2 vandaag ASWH jo9-4. Het is wat kil en druilerig en zo start de Lindt helaas ook.... Groote Lindt komt er niet echt uit en ASWH komt niet echt tot kansen. Helaas vliegt in de 7e minuut de eerste echte kans van ASWH er direct in. Een mooi geplaatst schot links in de hoek. Direct begint Groote Lindt (eindelijk) met aanvallen maar een kans tot scoren komt er niet door een vervroegde time-out in de 9e minuut.

    Onder het genot van koeken langs de lijn start Groote Lindt prima na de time-out! Kansen van Jesse en Nienke kort na elkaar. Hierna valt de terechte 1-1 van Jesse na goed doorzetten van Nienke. Ook de 1-2 tikt Jesse prima binnen na een assist van Mirre. Helaas verslapt de aandacht weer wat en dit wordt afgestraft 2-2 en kort hierna valt de 3-2 door wat teveel ruimte te geven bij een corner. Twee toch wel onnodige tegengoals wat we helaas deze morgen teveel hebben gezien. Vlak voor rust scoort Jesse zijn hatrick uit een counter.

    De tweede helft start de Lindt voortvarend! Voordat de ouders goed en wel langs de lijn staan scoort Jesse de 3-4! Het spel gaat hierna een tijdje over en weer maar tot echte kansen komt het even niet. Een goede aanval van ASWH leidt tot een goed schot, maar Koen weet te redden. Spijtig genoeg krijgen we de bal niet goed weg en valt toch de 4-4 binnen. De 5-4 valt wel heel ongelukkig, Han raakt de bal verkeerd en Koen is te laat bij de grond, goal. Ongelukkig uitverdedigen leidt tot de 6-4. Groote Lindt zet toch weer aan en Jayden de W. kan een afgeslagen bal (goed schot Nienke) makkelijk intikken 6-5! Zal het dan toch? Helaas is hier de resterende tijd te kort voor.... afgelopen!

    ASWH leek vandaag in bepaalde fases positioneel beter te staan. De Lindt probeerde vanuit achteren meer te voetballen maar kwam nooit echt in hun spel. Een onnodig verlies, maar ook dat kan helaas gebeuren. A.s. maandag hebben we weer een toernooi, dan kunnen de jongens en meiden het weer laten zien! Iets meer power, iets meer 'meedoen' en iets minder respect voor de 'grotere' tegenstander, dan kunnen wij van iedereen winnen! COME ON JO9-2!