• Valse start Groote Lindt

• De met toch wel enige verwachtingen tegemoet geziene openingswedstrijd van Groote Lindt in en tegen Dubbeldam leverde de ploeg uit Zwijndrecht een hoop frustraties en kaarten maar geen punten op.  Onder fantastische omstandigheden was het Dubbeldam dat Groote Lindt vanaf de aftrap onder druk zette maar het was aan routinier Raymond Klootwijk te danken dat de nul op het scorebord bleef.  Na een klein kwartier was het de Lindt dat – na een snel genomen vrije schop – door een mooi schot van Juthlen Castillo op 0-1 kwam.  Hierna kwam de Lindt beter in de wedstrijd en waren er diverse kansen om de score te verdubbelen.  Ook Dubbeldam was – vooral via de snelle vleugelverdedigers – geregeld gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer voor de rust.  Na de thee golfde het spel op en neer en was het Groote Lindt dat kans op kans kreeg maar het lukte niet de bevrijdende 0-2 op het scorebord te krijgen. Helaas troffen beide ploegen deze middag een scheidsrechter die zijn eigen show opvoerde door zeer inconsequent te fluiten en door te pas en te onpas kaarten uit te delen. Vooral de Lindt was daarvan de dupe. Nicky de Zeeuw die al na 10 minuten tegen een (zeer omstreden) gele kaart aanliep mocht aan het eind van de wedstrijd vanwege een (terechte) tweede gele kaart vertrekken. Ook trainer Serge van den Hurk kreeg een rode kaart na een vraag waarom de scheids alles tegen de Lindt leek te fluiten. Tot aan de 85e minuut leek de zege in de knip, maar een discutabele vrije trap net buiten de 16 voor Dubbeldam veranderde alles. In eerste instantie werd de indirecte vrije trap geblokt maar vanwege te vroeg uitlopen mocht Dubbeldam nogmaals aanleggen en deze keer werd het net wel gevonden 1 - 1.   Vanwege diverse blessure behandelingen werden er maar liefst 10 minuten bijgetrokken en, wat de meegereisde Groote Lindt supporters al vreesden gebeurde ook. In de extra tijd werd ook de 2-1 door Dubbeldam gemaakt. Al met al een zeer teleurstellende start van de competitie en hoewel de scheidsrechter deze middag een negatieve hoofdrol speelde, zal de Lindt toch vooral naar zichzelf moeten kijken en ervoor zorgen dat het zélf de wedstrijd bepaalt door als team beter te presteren en de kansen te gaan benutten. Ook vorig jaar startte de Lindt met een 2-1 verlies in de eerste uitwedstrijd, maar revancheerde het zich in de eerste thuiswedstrijd.  Zaterdag is BZC/Zuiderpark te gast (aanvang 14.30 uur) op het fantastisch gerenoveerde complex van Groote Lindt!