• v.v. Groote Lindt – v.v. Seolto

 • Op een regenachtige, ouderloze zaterdagmiddag staat voor Groote Lindt JO15-1 de tweede competitiewedstrijd op de agenda tegen Seolto JO15-1.   

  Ravi is weer terug van een blessure en neemt dan ook de plek onder de lat weer in. De verdediging bestaat uit linksback Aziz, centrale verdedigers Sven en Alexander en rechtsback Sjoerd. Het middenveld word bezet door Jens, Robin en Achmed en de voorhoede is voor Isaque, Gijs en Ryan. 

  1e helft

  Groote Lindt start goed en scherp en dit resulteert direct in het eerste doelpunt. Aziz komt via een dubbele 1-2 op de achterlijn en legt goed terug op de inkomende Robin die zeer behendig afrond. Aansluitend is het 2 maal Sjoerd die aan de rechterkant opstormt en gevaarlijk is voor het goal van Seolto. Het zijn de opkomende backs die in eerste instantie voor het meeste gevaar zorgen.

  Helaas zorgt de snelle goal wederom voor het afnemen van de druk op de tegenstander zoals ook tegen Heerjansdam het geval was. De backs kwamen niet meer op en het middenveld bracht te weinig werk in.  Hierdoor kreeg Seolto meer grip op Groote Lindt en wisten zij enkele keren gevaarlijk te worden voor het goal van Ravi. Nick werd ingebracht om wat nieuwe energie in de wedstrijd te brengen vanuit de backpositie.

  Na een kwartier spelen was het tijd voor een wissel. Pepijn werd ingebracht om wat rust op het middenveld te verzorgen. Achmed (die al een wedstrijd met JO15-2 in de benen had) werd naar de kant gehaald. Pepijn slaagde erin om de grote en fysieke middenvelder van Seolto wat meer onder controle te houden en rust in de ploeg te brengen, een paar minuten na de wissel Wist Isaque ruimte te creëren voor Jens die met een afstandsschot de score wist te verdubbelen. Tegen de verhouding in op dat  moment maar voor Groote Lindt een enorme opluchting.

  De wedstrijd was over het algemeen zeer slordig door weinig beweging en verkeerde passing. Toch was het uiteindelijk Isaque die vlak voor rust een doelpunt wist te maken na een goede individuele actie. Dit resulteerde in een comfortabele ruststand van 3-0. 

  2e helft

  De tweede helft bleven Nick (ook Nick had al een wedstrijd bij JO15-2 meegedaan) en Ryan aan de kant als wissels. Achmed nam plaats op rechtsbuiten maar wisselde al snel met positie van Robin op het middenveld. Aziz kwam weer terug op zijn eigen positie, linksback.

  Seolto begon heel goed aan de tweede helft en zette Groote Lindt ruim een kwartier goed vast op de helft van Groote Lindt. Hierdoor kon er moeilijk van achteruit opgebouwd worden wat toch normaal gesproken een grote kracht is van de ploeg. Tegen de wil van Jeroen in moest de lange bal enkele keren gehanteerd worden om onder de druk  uit te komen.

  Seolto werd nog enkele keren gevaarlijk maar konden Ravi niet verrassen. Voor Groote Lindt was het een opluchting toen bleek dat de enorme druk van Seolto ook resulteerde in vermoeidheid van de ploeg. Hierdoor kwamen er steeds meer ruimtes op het middenveld waar Groote Lindt de laatste 20 minuten veelvuldig gebruik van maakte om de spitsen weg te sturen. Groote Lindt miste nog enkele grote kansen om de scoren verder op te voeren maar wist toch nog 1 keer te scoren. Het was de uitstekende spelende Robin die na een goede bal van Jens binnen wist te tikken. 

  Een eindstand waar je op papier van zou zeggen dat het een zeer nette prestatie was maar het spel liet vandaag (op de eerste paar minuten na) te wensen over. Het belangrijkste is dat er vandaag de 0 is gehouden, er de eerste 20 minuten van de tweede helft geknokt is en 3 punten zijn behaald. Een uitstekend begin van de competitie met 6 punten uit 2 wedstrijden. Komende dinsdag staat de 3e wedstrijd op de agenda uit bij vv Rijsoord.    

  Na de wedstrijd mochten er nog 2 jongens debuteren voor JO17-1. Isaque en Jens wisten samen ook nog 3 doelpunten te maken in de 8-0 gewonnen wedstrijd tegen ASWH JO17-2