• Tweede overwinning op rij voor Groote Lindt O17-1

  • Groote Lindt O17-1 heeft de smaak van het winnen weer te pakken. Afgelopen zaterdag werd de Altena/Almkerk combi O17-1 verslagen. Zodoende krijgt Groote Lindt weer een beetje aansluiting met de middenmoot want voor de kwaliteiten die het team heeft staat het eigenlijk veel te laag op de ranglijst. 

    Bij De Lindt waren er veel afwezigen waardoor er moest worden aangevuld met maar liefst 5 O15-spelers. Zij waren gelukkig vrij en dus vulde Levi, Boaz, Brent, Jurre en Han de O17-1 aan waardoor er een brede bankbezetting was. Deze was ook nodig want er waren een aantal pijntjes op de afsluitende woensdagtraining. Voor Levi en Boaz (als debutant) waren er zelfs basisplaatsen ingeruimd. De eerste helft een sterke start van De Lindt wat resulteerde in een vroege voorsprong. Lang genieten was het niet want de tegenstander werd sterker waardoor Groote Lindt met de nodige regelmaat in de achteruit moest. Uiteindelijk profiteerde de fysieke ook sterke tegenstander en nam het via 2 doelpunten kort achter elkaar een 1-2 voorsprong. Thijs kon helaas niet verder en dus was er de vroege invalbeurt van Justin die zorgde voor de nodige verschuivingen. Het spelbeeld veranderde niet direct maar De Lindt kwam op gelukkige wijze toch weer op gelijke hoogte. Een eigen goal zorgde er voor dat het 2-2 werd. Ook Boaz kon na een tik op de knie niet verder en dat betekende dat het systeem iets werd gewijzigd. Han (eveneens debutant) werd ingebracht om de fysiek sterke spits te dekken en Levi werd in de dekking gezet waarbij Justin de taak kreeg om de twee O15 spelers rugdekking te verlenen. Met een 2-2 gingen we aan de limonade en konden we de puntjes in de rust nog op de i zetten. 

    Besloten werd doordat er al 2x noodgedwongen was gewisseld in de rust nog niet direct te wisselen. Een vliegende start in de tweede helft zorgde snel voor een 3-2 voorsprong. Bij de tegenstander was ook duidelijk in de rust aangegeven dat er meer druk op Groote Lindt moest worden gegeven. Indien er veel druk wordt gegeven moet je natuurlijk wel eens de dieptebal spelen om even onder de druk vandaan te komen. Dit werd te weinig gedaan en de keren dat het werd gedaan was De Lindt wel gelijk gevaarlijk. Owen en Jurre (de derde debutant) werden na 10 minuten ingebracht. Met nog meer diepgang ging De Lindt op zoek naar de bevrijdende goal. Het was uiteindelijk Ryan die perfect doorzette na een dieptebal en ondanks een schop in het gezicht eerst de 4-2 scoorde alvorens naar de grond te gaan. Groote Lindt kwam ook nog 10 minuten met 10 man te staan na een gele kaart en dus was het alle hens aan dek. De verdediging stond echter prima en gaf weinig weg. Helaas werd bij een opbouw de bal wel een keer onderschept en op fantastische wijze met een streep in de kruising afgemaakt waardoor de spanning weer terug was. Met 4-3 was het overleven voor De Lindt en de vermoeidheid begon ook een rol te spelen. Charlie kon zich vlak voor tijd nog onderscheiden met een goede redding en verder waren er weinig kansen voor de bezoekers. Gelukkig liep het klokje van de scheidsrechter iets sneller dan verwacht. Jammer voor Brent die op het punt stond om ook in te vallen voor het laatste deel maar zoals aangegeven liep het klokje sneller dan verwacht en klonk reeds het eindsignaal. Met een 4-3 overwinning stortte er een aantal op het warme kunstgras maar deed De Lindt goede zaken. 

    En hoewel er genoeg op het spel was aan te merken werden er terecht complimenten uitgedeeld voor de grote werklust, de positieve houding ten opzichte van elkaar en voor de O15 spelers waarvan er zelfs 2 eerstejaars waren. Zij werden bedankt voor hun belangrijke bijdrage en inzet. Een mooie teamprestatie die dus zorgt dat bij een overwinning in de laatste wedstrijd van woensdag 22 mei Groote Lindt nog een paar plekken kan stijgen om de stand op de ranglijst iets dragelijker te maken.  Klik hier voor de fotoreportage. 

    Eerst op tweede pinksterdag (as maandagmiddag) ons eigen thuistoernooi.