• Status "Groote Lindt rookvrij" en "mobiel betalen op trainingsavonden"

 • De afgelopen maanden hebben we met veel mensen gesproken over zowel de proef "alleen met pin betalen op trainingsavonden" en "Groote Lindt op weg naar rookvrij". Graag willen we via dit bericht op de hoogte brengen van de huidige status.

  Aleen met pin betalen op trainingsavonden
  In het begin moest iedereen er even aan wennen, maar na twee maanden proefdraaien mogen we spreken van een succes. Inmiddels is iedereen er aan gewend. Standaard wordt er op een trainingsavond de pinpas gepakt bij het afrekenen van een kopje koffie of flesje fris. Wij zien dan ook geen enkele reden om de proef niet om te zetten in de volgende afspraak "op trainingsavonden wordt er aan de bar standaard via een (mobiele) pintransactie betaald".

  Contant betalen is alleen mogelijk indien er getraind en ingepland barpersoneel op de trainingsavonden aanwezig is. Getraind? Hou deze website de aankomende periode in de gaten voor meer informatie over het onderwerp "bartraining".

  Groote Lindt op weg naar rookvrij
  Op een enkele wanklank na ondersteunt iedereen deze beleidsnotitie. Alleen over het pad er naar toe bestaat een (klein) verschil van inzicht. Dit is de reden, dat we vanaf het nieuwe seizoen op maandag 13 augustus de volgende afspraken in gaan stellen. Wij rekenen er niet alleen op, dat iedereen zich er aan houdt maar dat er ook sprake zal zijn van sociale controle op het moment dat u ziet dat iemand zich niet aan één of meer van de onderstaande afspraken houdt.

  Op het complex zal vanaf 13 augustus door middel van een aantal borden worden gewezen op de gemaakte afspraken. Vanaf maandag 13 augustus wordt er:

  • op trainingsavonden op het gehele complex niet gerookt tot 20u00;
  • op zaterdag op het gehele complex niet gerookt tot 12u00;
  • niet gerookt langs of nabij de velden.

  Vooralsnog zal er geen specifieke rookplek worden aangewezen. In de loop van 2019 zullen de bovenstaande afspraken worden geëvalueerd en indien van toepassing worden aangescherpt. Wij gaan er vanuit, dat iedereen op de hoogte is van het feit dat roken in de kantine of een andere binnenruimte onder geen enkele voorwaarde is toegestaan.

  Waar doen we het eigenlijk voor? De onderstaande tekst is ontleend aan openbaar beschikbare informatie van de Hartstichting.

  Geef kinderen het goede voorbeeld

  Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

  Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!