• Spelregel van de maand augustus: Spelregelwijzigingen seizoen 16/17

 • Tijdens het EK in Frankrijk waren ze al geldig dus misschien is het je al opgevallen er zijn een aantal spelregels verandert. Om te voorkomen dat jullie voor een verrassing komen te staan tijdens de eerste wedstrijden zijn de belangrijkste regelwijzigingen opgesomd.

   

  1. Een wedstrijd mag niet begonnen of worden voorgezet als er minder dan 7 spelers  in een team zijn.

  Dit Was: Een wedstrijd mag niet worden begonnen als er minder dan 7 spelers in een team zijn, echter een scheidsrechter is niet verplicht het spel stil te leggen als er tijdens de wedstrijd minder dan 7 spelers in een team over blijven.

  2. Als iets of iemand anders dan een speler de bal raakt en deze gaat in het doel, dan mag de scheidsrechter een doelpunt toekennen als het aanraken geen invloed heeft gehad op de verdedigers

  Bovenstaande regel is een verduidelijking van het reglement

   3. Een speler die gebleseerd is geraakt door een actie die bestraft wordt met geel of rood mag kort in het veld behandelt worden en hoeft daarna niet het veld te verlaten

  Dit Was: Een speler  die behandelt moet worden voor een blessure moet altijd het veld verlaten om deze behandeling te ondergaan.

  4. De speler die de scheidsrechtersbal als eerste raakt mag de bal niet meer raken totdat een andere speler deze heeft geraakt. Uit een scheidsrechterbal kan niet direct gescoord worden en moet dus eerst door een 2e speler geraakt worden voordat deze in het doel gaat.

  Bovenstaande regel is een toevoeging aan de Procedure voor een scheidsrechterbal

  5. De Regel: Als er voordeel wordt gegeven in een situatie waarbij een rode kaart of een 2e gele kaart moet worden gegeven en de "overtreder" raakt bij het spel betrokken moet het spel hervat worden met een indirecte vrije trap

  Bovenstaande regel is een toevoeging aan Regel 12 overtredingen en onbehoorlijk gedrag.

  6. De Regel: Sommige overtredingen binnen het strafschopgebied, waarbij een directe scoringskans wordt ontnomen worden bestraft met een gele kaart en een strafschop.  Duwen, trekken,vasthouden, Hands en overtredingen zonder kans de bal te spelen blijven bestraft met een rode kaart en een strafschop.

  Dit was: Alle overtredingen waarbij een directe scoringskans wordt ontnomen worden bestraft met een rode kaart en een strafschop.

  7. De Regel: De aftrap mag in elke richting gespeeld worden.

  Dit was: De aftrap moet in een voorwaartse beweging gespeeld worden.

   

  Andere spelregelwijzigingen zijn hier te lezen.