• Ruime overwinning voor Groote Lindt op Ameide

• Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de heer Pleun Rijsdijk. Pleun was een echte Lindtenaar, 70 jaar lid, vaste bezoeker van de stamtafel en in het verleden speler van het 1e elftal. Met het overlijden van Pleun heeft Groote Lindt een clubicoon verloren.

Groote Lindt begon overtuigend aan de wedstrijd, nam direct het initiatief en speelde overtuigend. De beste kansen waren dan ook voor Groote Lindt met een afgekeurd doelpunt van Danny Bos als eerste belangrijke wapenfeit. Na een prima voorzet vanaf links wist Patrick Tukker de bal wel reglementair in het net te koppen : 1 - 0. Meteen drukte Groote Lindt door en na een snelle combinatie plaatste Marc Gorgës de bal in de rechterbovenhoek van het  doel van Ameide: 2 ?? 0. Ook na rust wist Ameide geen vuist te maken tegen de zwijndrechtse dadendrang. Het was Patrick Tukker die, wederom met het hoofd, zijn 2e goal van de middag maakte: 3 - 0.  Voor Groote Lindt was het nog niet genoeg en wist de 4 ?? 0 op het bord te krijgen door een geplaatst schot van Tom Koetsenruijter vanaf de rand van het strafschopgebied. Ameide kreeg  in de slotfase nog een buitenkansje met een gegeven strafschop door de scheidsrechter van dienst. Het was Groote Lindt keeper Raymond Klootwijk die penalty echter wist te keren.

Zaterdag gaat Groote Lindt op bezoek bij De Alblas in Alblasserdam (aanvang 15.00 uur) de huidige nummer  5 op de ranglijst.