• Pupillenkamp dag 2

 • Voor vele is het een korte nacht geweest, het gebouw waar de JO11/13/15 verbleven bleef nog lang onrustig. Er gaan zelfs verhalen van de Nachtdienst dat er nog om 5:45 geluid kwam uit bepaalde kamers.  Desondanks waren er nog best wat jongens vrij fit verschenen aan het ontbijt, kijken of dat morgen nog zo is.

  Bij het ontbijt sneuvelde vele lege pakken melk die geklapt werden door op te springen. Verder stond er een broodmaaltijd op het programma en werden de kinderen geïnstrueerd om half 10 te verzamelen bij de vrachtwagen voor een ochtendspel. Het eerste deel kwam voor vele bekend voor want dit was levend stratego, een spel wat we vaker hebben gedaan des al niet te min heel leuk. Onder leiding van de altijd eerlijke Jan Jonas werd de groep in 2en gedeeld en begon de "oorlog" na 3 rondes werd, omdat er wel of niet vals werd gespeeld, besloten dat het een gelijk spel werd. Tijd voor een beslissende ronde was er niet want we moesten door naar het volgende spel. Dit spel was wel nieuw, Levend bingo. Er lag een veld met ballen klaar en op elk bal stond een nummer. Alle kinderen kregen een nummer en werden in 6 groepen verdeeld. De groepen moesten hand in hand door een slalom lopen en daarna moesten ze de bal met hun eigen nummers zoeken. De groep die als eerst dit had gedaan had bingo en won dus.

  Sport en Spel had ondertussen de 10-kamp voor s ’middags uit gezet, maar eerst werd er geluncht, het was immers al 12 uur. Naast dat er weer een broodmaaltijd op het programma stond werden de kinderen verrast met een broodje hamburger.

  Na de lunch waren werden we gemaand om ons om te kleden in sportkleding en ons te melden bij de vrachtwagen voor het begin van  de 10-kamp. Op het veld waren 8 spellen uitgezet waaronder de fameuze voorronde van de penaltybokaal. Ook was er een Groote Lindt mastermind spel, Levend ganzeborden, een messi-dribbel parcour, schieten op de snelheidsmeter, puntenschieten, voetbal jeux de boule en voetgolf. Voor dit alles is uiteraard de traditionele groepsfoto gemaakt. Na het 10-kamp hadden de kids vrijaf. Sommige gingen spelletjes spelen, terwijl er rond de douches een scheerschuimgevecht ontketend was.

  Rond 7 uur stond er weer een maaltijd klaar in het hoofdgebouw, Macaroni stond er op het menu. Een uur later werd ons verzocht om ons om te kleden voor een avond in het bos. Eenmaal omgekleed zaten we rond de vuurplaats en uiteraard moesten we wachten op Sport en Spel. Van de gelegenheid gebruik makend zongen we een aantal clubliederen waarna Hans verkleed als cowboy naar buiten kwam. Hij deelde de groep in 2en, de oudste gingen naar de recreatiezaal waar ze een quizshow, onder leiding van Hans en Johan, gingen doen. De jongste groep ging in het bos op zoek naar een koe, zwerver, bierglas, monnik, sjonnie, 2 vakantiegangers, super grover, geisha, varken en een arabier. Alle "vossen" hadden een letter voor de jongens waaruit een bekende nederlandse voetbalster kon worden gemaakt. Na een uur waren door de meeste groepen alle vossen gevonden en klonk de toeter voor het einde. Op de vuurplaats  stond de verzorging klaar voor een versnapering. Na de pauze gingen de jongste naar binnen en de oudste naar buiten. De oudste groepen stond andere koek te wachten, inplaats van onschuldige "vossen" lagen er monster te loeren in het bos.

  Na een anderhalf uur ging de toeter nog een keer en was het tijd om naar bed te gaan.

  Voor foto\'s kijkt u op fotogalerij --> pupillenkamp

  Tot Morgen!