• Pupillenkamp 2019 Dag 2: Tussen de buien door.

 • De dag begon al vroeg want door een foutje van de leiding die op wacht was werden de kids al om half 8 gewekt in plaats van 8 uur. Voor sommige wel erg vroeg omdat verscheidene kinderen niet veel hadden geslapen. Zo ook de JO15 die werd getrakteerd op een nachtelijke excursie.

  Maar afijn het ontbijt werd niet vroeger geserveerd dus was er wat tijd om te spelen en te ravotten, maar al snel was het tijd om te ontbijten, niets bijzonders maar gewoon een broodmaaltijd. Na het ontbijt bleek dat ook enkele leiders de nacht hadden doorgebracht want Jeroen bleek nog in zijn bed te liggen. Door velen kinderen werd hij gewekt en uit zijn bed getrokken. Kort daarna was het tijd voor de ochtendgymnastiek onder leiding van Sterre en Jolie, gaat niets boven een beetje beweging om wakker te worden. Halverwege was ook Jeroen helemaal wakker en werd onder luid gejuig en een erehaag ontvangen in de danszaal. Omdat het inmiddels buiten regende zijn er wat meer liedjes dan normaal doorheen gegaan.

  Omdat het toch wel tijd werd om wat anders te gaan doen werden de kinderen ingedeeld in groepen en gingen we in het bos levend minecraft spelen, een varriant op levend stratego. Na 2 potjes gespeelt te hebben in de regen werden er nog een paar potjes levend bingo gespeeld onder leiding van Jan  Jonas. Na volledig nat geregend te zijn werd het tijd om wat droge kleding aan te doen en om te gaan lunchen.  In de eetzaal stond een lekker broodje hamburger te wachten op ieder die daar trek in had.

  Helaas regende het nog steeds en werd er helaas besloten om de 10-kamp naar morgen te verplaatsen en om over te gaan naar het slecht weer protocol.  De recreatiezaal was omgetoverd tot casino waar diverse spelletjes werden gedaan als, Lucky 7, Dungan, Muizen, blackjack en hoger lager.  Na 2 uur werd het tijd om te douchen en klaar te maken voor het avondeten. Voor diegene die vaker mijn stukjes de afgelopen jaren hebben gelezen zal het niet een verrassing zijn dat er vandaag macaroni op het programma stond.

  Tijdens het avondspel werd er weer vervolgd op het normale programma al was dit iets aangepast. De groep werd in 2en gesplitst en de oudere groep ging naar binnen voor een quiz terwijl de jongere groep in groepjes op zoek ging naar de Sleutel van de Bus van Jan, hij is deze namelijk sinds gisteren kwijt. In nabij gelegen woonwijk werd er een grondig buurtonderzoek gehouden. Na 1,5 uur quizen en speuren werden de rollen omgedraaid en ging de oudste groep naar buiten en gingen de ukkies naar binnen.

  Inmiddels is ook dit weer gecompleteerd en liggen de kinderen op bed opweg naar een nacht die ongetwijfeld nog even zal duren.

  Tot morgen.

  Voor foto's klik op onderstaande link:

  https://myalbum.com/album/CrWW8invqxWa