• Pupillenkamp 2019 Dag 1: de kop is eraf.

 • We hebben weer een jaar lang moeten wachten maar vandaag was het zover, eindelijk mochten we weer de bus instappen en richting België vertrekken voor het fameuze Pupillenkamp van VV Groote Lindt.

  Ondergetekende was overigens niet bij diegene die de bus of auto richting Dilsen-Stokkem afreisde omdat ik al op de heuvelsven aanwezig was. Wat sommige mensen niet weten  is dat er al jaren een voorbereidingsploeg op  vrijdag afreist om te zorgen dat alles in kannen en kruiken is als de kids hun opwachting maken. Via deze weg wil  ik deze mensen bedanken voor hun tomeloze inzet.

  Na een reis van 2 uur kwamen de eerste auto’s het kamp terrein oprijden, onder leiding van Jan Jonas kwam de JO15 groep toeterend aanrijden in een klein busje wat voor de troepen uit reed. Niet heel veel later kwam ook de grote bus aan met de overige van in totaal 68 kinderen. Na een kort samen komen bij de vuurplaats, gingen de kinderen op zoek naar hun slaapplek voor de komende 3 nachten. Om een uur of 1 stond de verzorging klaar voor een lekkere broodmaaltijd die voor iedereen zeer welkom was.

  Na de formaliteiten te hebben afgehandeld kon er eindelijk worden omgekleed voor de opening van het Kamp. Scheidsrechter Jan Grinwis en zijn assistent Harry Kila stonden klaar voor het eerst 4x4 toernooi.  Na 2 uur ploeteren door het hoge gras (inclusief pauze met tomaatjes) was het tijd om af te sluiten. Arno stond klaar het doucheschema door te geven en tot ieders verbazing een scheerschuimgevecht aankondigde wat bij het douche gebouw op het punt van uitbreken stond.

  Om half 7 was iedereen gedoucht en stond de keukencrew klaar met het avond eten wat heel verassend net als ieder jaar uit kip, doperwten en aardappelschijfjes bestond. Inmiddels was Tom Koetsenruiter die de kleuren namens het 2e had verdedigd ook gearriveerd, net optijd voor het eten.

  Na het eten was het tijd voor een korte periode van ontspanning want om half 9 werden we weer verwacht bij de vuurplaats voor het avondspel. Ook de laatste leiders waren inmiddels gearriveerd. En tot ieders schrik bleek dat we te weinig bedden hadden!! Na wat gespeur wisten we voor de laatste leiders ook een bed te vinden zodat ze vannacht niet in de kou hadden hoeven slapen.

  Om half 9 zat iedereen klaar maar helaas was eerde de afdeling sport en spel de traditie om iedereen te laten wachten. Jan Jonas opende de moppentrommel en zo wisten we ons toch nog een half uur te vermaken waarna de eerste groepen vertrokken voor een speurtocht in het donker. Overal in het bos zaten leiders verstopt met een vraag. Als de vragen goed beantwoord werden kregen de groepen een puzzelstukje mee. Doordat er een groep de weg kwijt raakte en vroegtijdig weer terug naar het kampgebouw was gegaan en de daaropvolgende miscommunicatie waren een aantal van de “vossen” al uit het bos verdwenen waren voordat de laatste groep langs hun  was gekomen. Gelukkig was Stefan Verkerk wel blijven zitten zodat ook deze groep toch nog iemand op het laatste deel van de route zou tegen komen.

  Teruggekomen op het Kampterrein was  het kampvuur al aangestoken, Kinderen begonnen al  moe te worden en begonnen zich langzaam maar zeker terug te trekken naar hun slaapvertrekken. Terwijl ik dit schrijf zitten alleen Nick en Lars nog warm bij het vuur maar ook die zullen snel naar bed gaan.

  De leiding gaat zo nog een Leidersspel spelen maar tegen die tijd staat dit stukje al bijna online. Morgen gaan we voor nieuwe avonturen. Tot morgen.!! 

  Klik op onderstaande link om de foto's te bekijken

   https://myalbum.com/album/A4M8YLJZ776n