• Pupillenkamp 2017 Dag 1

 • Eindelijk is het weer zover na weken er naartoe geleefd te hebben was het eindelijk tijd om de bus in te stappen om richting het Pupillenkamp te reizen. De bus stond gelukkig al vroeg klaar en nadat alle koffers die de vrachtwagen hadden gemist waren ingepakt, ouders vaarwel waren gekust gingen we eindelijk richting Dilsen-Stokkem te België.

  Dankzij Buschauffeur Michael Rijckevorst kwamen we veilig aan op Heuvelsven 1 en werden de kinderen opgevangen door Miranda, Elisa en Kevin die de kinderen richting de recreatiezaal loodste. Waar ze in de kring waar normaal het kampvuur werd gemaakt werden ontvangen door de verzorging met een drankje en een snoepje. Toen iedereen was  uitgedronken en alle koffers op het kampterrein waren gearriveerd was het tijd om een bed uit te zoeken en de tassen in de juiste kamers te brengen, wat net als ieder jaar weer een klusje apart is omdat iedereen wel wat kwijt is. Gelukkig kwam het dit jaar, net als ieder ander jaar, weer goed en kon iedereen zijn bed opmaken.

  Na een broodmaaltijd was het tijd om te doen waarvoor we kwamen, voetballen. Op het veld waren 6 veldjes uitgezet. Waar we verdeeld over 6 rondes ons konden uitleven. Het was fantastisch weer dus we konden ook als leiding heerlijk in het zonnetje genieten van die onderlinge wedstrijdjes die de JO13/15, JO11 en JO7/9 met elkaar uitvochten. In de pauze werden er koekjes en wat te drinken uitgedeeld en vooral het laatste was erg welkom want door de 22 Graden werden we allenmaal er dorstig.

  Toen de wedstrijden waren afgelopen vertelde Arno Cok ons hoe laat welk groepje mocht gaan douchen. De jongste eerst en elk groepje had 10 minuten om te douchen. De oudere groepen gingen hun spullen pakken en in het kampgebouw waar de JO11/13/15 verbleven werd tijdens het  wachten een heus scheerschuim oorlog ontketend waar Gino, Jeroen en Daphne ook in werden geslachtofferd.

  Na het douchen was er nog kort de tijd om spelletjes te spelen in de speelzaal, om half 7 werden we bij elkaar geroepen om richting de eetzaal te vertrekken. Het Diner vond namelijk in het hoofdgebouw plaats die op een klein stukje lopen lag. Op het menu stond traditie getrouw kip met gebakken aardappeltjes en dop erwtjes, waarvan flink gesmuld werd. Inmiddels waren de 1e en 2e elftalspelers gearriveerd die beide een overwinning uit het vuur hadden gesleept.

  Na het eten kwam Arno met de mededeling dat we ons goed moesten aankleden en ons  om kwart over 8 moesten melden voor de recreatiezaal. Uiteraard moesten we weer lang wachten op sport en spel voordat we in de goede volgorde het bos in werden gestuurd. In het Bos stonden 10 spelers van bekende clubs als Barcalona, Feyenoord, Chelsea, Real Madrid en Groote Lindt. De groepen die het bos in gingen om deze spelers te zoeken hadden allemaal een clubnaam gekregen, onderweg hadden de spelers die verstopt waren een vraag en als de groepen de vragen goed beantwoorde kregen ze een letter. En aan het eind van de avond zou er een naam uit de verzamelde letters komen.

  Na de speurtocht werd er nog genoten van een drankje en een chippie en konden de groepen raden welke naam er nou gespeld moest worden. De Uitkomst zal Arno ongetwijfeld morgen bij het ontbijt onthullen. Nadat alle groepen binnen waren en een antwoord hadden ingeleverd was het tijd voor bed. De tanden werden gepoetst en het bed werd opgezocht, op de leden van de JO7 na want die gingen nog even "fikkie" steken met Jan om de leiders s’avonds warm te houden.

  Voor de foto\'s klik op Fotogallerij --> Pupillenkamp.

  Tot Morgen!