• PUPIL VAN DE WEEK: YOURI VISSER

 • Komende zaterdag is al weer de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Na twee teleurstellende resultaten tegen twee ploegen uit de onderste regionen, staat Groote Lindt voor de uitdaging om drie punten te pakken tegen IFC.

  Deze zaterdag hebben we de hulp van de Pupil van deze week, Youri Visser. Nu nog vanuit de dug-out, maar wellicht in de toekomst wel op het veld.

  Voetballen kan hij namelijk wel. Hij is altijd gedreven en op dit moment staat hij samen met zijn maten van de JO13-1 bovenaan de ranglijst. Al blijft het wel een raadsel, van wie hij het voetballende vermogen heeft. Gezien het feit dat zijn vader beter is in dansen op het nummer Don’t Stop ( Wiggle Wiggle), gaan we er maar vanuit dat hij het van zijn moeder zijn kant heeft.

  De 12-jarige Youri is gek van het voetbal en hij geeft dan ook aan, dat hij geen andere hobby’s heeft, die leuker zijn dan voetbal. Onder leiding van zijn favoriete trainer Jeroen Hoogstraten, probeert hij dan ook zijn spel te verbeteren. Zijn passing is zijn sterkste punt en regelmatig legt hij de bal dan ook panklaar voor zijn maten. Verdedigen is niet helemaal zijn ding, zegt hij zelf, want hij valt het liefste aan.

  In Nederland is zijn favoriete club Feyenoord. Ooit hoopt hij hier te voetballen en hij heeft al een keer het veld mogen betreden, toen hij als één van de mascottes, met zijn voorbeelden mee het veld op mocht.

  In het buitenland is Manchester City zijn favoriete club en graag zou hij eens een dag willen ruilen met Kylian Mbappé van PSG. Al vraag ik mij af of Youri wel naar Parijs zou willen, want daar hebben ze volgens mij geen spaghetti met spinaziesaus, zijn favoriete maaltijd.

  Alles vindt hij leuk bij Groote Lindt. De wedstrijden, trainingen en het pupillenkamp, maar vooral de sfeer vindt hij geweldig.

  Hopelijk kan hij het eerste ook aan een overwinning helpen en hij gaat dan ook voor een 2-1 overwinning. Het mooiste zou zijn, dat dan ook nog zijn favoriete speler Nadir scoort.

  Wij wensen Youri een mooie middag toe !!