• PUPIL VAN DE WEEK: GIJS KRABBENDAM

 • Na de 1-0 thuisoverwinning van twee weken geleden op De Alblas, gaat Groote Lindt deze keer thuis aan de bak tegen Alblasserdam. Uiteraard gaan voor een overwinning en na afloop is er ook de traditionele 3e helft. Het kan dus een mooie dag gaan worden. Deze zaterdag moet het goed komen, want Gijs Krabbendam is Pupil van de week.

  De 12-jarige Gijs is een vertrouwd gezicht op de club. Hij voetbalt al vanaf de kabouters bij Groote Lindt en speelt op dit moment bij de JO13. Dit doet hij met veel plezier en op de trainingen probeert hij dan ook zijn mindere linkerbeen te trainen. Hierbij kan zijn favoriete trainer, Rutger Roodbol, goed helpen.

  Gijs is heel goed in het zuiver schieten. Wellicht verstuurt hij ook nog wel een keer zo’n pass over grote afstand, zoals Frank de Boer op Dennis Bergkamp bij de kwartfinale tegen Argentinië op het WK ’98. De ouderen onder ons horen het commentaar van Jack van Gelder waarschijnlijk meteen weer in de oren.

  Ik noem niet voor niks Frank de Boer, want dit is de favoriete trainer van Gijs. Hij is dan ook een fervent supporter van de club uit onze hoofdstad. Al vele jaren gaat hij naar iedere wedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Zijn favoriete speler is Kasper Dolberg.

  Uiteraard hoopt hij dat Ajax dit seizoen weer kampioen wordt, maar voor Gijs was het kampioenschap met de JO13-2 van vorig seizoen een mooi hoogtepunt. Dit werd dan ook een groot feest, helaas heeft Zwijndrecht geen grachten, maar anders was dat kampioenschap op de Amsterdamse manier gevierd.

  Gijs is een sportieve vent, want op het Develsteincollege zit hij in de sportklas. Na school speelt hij graag buiten, maar ook als hij binnen is gaat het over voetbal, want dan is er uiteraard nog Fifa18 of ondertussen Fifa19.

  Hij geniet vooral van de gezelligheid bij Groote Lindt. Hij is dan ook regelmatig te vinden bij de wedstrijden van het eerste en uiteraard wordt ook het pupillenkamp niet overgeslagen.

  Deze keer speelt Groote Lindt tegen Alblasserdam en het gaat, volgens Gijs, 3-1 worden. Wij gaan maar al te graag mee met deze voorspelling, want het beloofd dan een gezellige Derde helft te worden.

  Wij wensen Gijs heel veel plezier vanmiddag !!