• PUPIL VAN DE WEEK: ALEXANDER KUALI

 • De allerlaatste thuiswedstrijd van Groote Lindt. Helaas gaat het seizoen niet eindigen zoals we hadden gehoopt. Het is niet alleen de laatste thuiswedstrijd, maar ook de laatste op dit gras. Het hoofdveld gaat namelijk grondig gerenoveerd worden. Deze keer spelen we tegen IFC en de pupil van de week bij deze wedstrijd is Alexander Kuali.

  De 12-jarige Alexander is alweer een hele tijd lid van Groote Lindt. Hij is namelijk begonnen bij de kabouters en heeft sindsdien al vele wedstrijden gespeeld in de diverse pupillen-en junioren teams.

  Hij heeft gespeeld in de verdediging, maar de laatste tijd is hij meer een middenvelder geworden. Dat is ook niet zo gek, want hij heel goed in het afpakken van de bal en als hij die éénmaal heeft, dan bewaard hij de rust om de bal weer naar de juiste medespeler te spelen.

  Wat kan er dan verbeteren....zelf geeft hij aan,dat vooral het afronden een verbeterpunt is.

  Naast voetballen, doet hij graag aan basketballen en dat is volgens mij nog lastiger om af te ronden, maar daar heeft hij hier geen moeite mee.

  Het is voor Alexander een goed jaar qua favoriete teams. In het buitenland is Barcelona namelijk zijn favoriete club en in Nederland is dat Ajax. Beide teams werden kampioen en haalden ook allebei de halve finale van de CL.

  Kampioen worden is ook voor Alexander niet vreemd. Hij  werd namelijk al twee keer kampioen bij de E-pupillen . Of er bij de huldiging net zoveel mensen waren als bij Ajax op het Museumplein is niet bekend.

  In de loop der jaren heeft hij al vele trainers gehad en van allen heeft hij iets geleerd, maar zijn favoriete trainer is toch Jeroen Hoogstraten.

  Bij Groote Lindt heeft Alexander het goed naar zijn zin. De trainingen, de wedstrijden en de gezelligheid....alles vindt hij leuk. Hij is ook regelmatig aanwezig bij de wedstrijden van het eerste .

  Deze keer uiteraard ook en die hulp kunnen ze goed gebruiken. Hij gaat dan ook voor een mooie 3-0 overwinning en dan hopelijk met een doelpunt van zijn favoriete speler, Michael Slingerland.

  Wij wensen een Alexander een fijne middag toe !!