• Prima overwinning van Groote Lindt JO13-1 op Sliedrecht

  • Op bezoek in Sliedrecht mocht de JO13-1 de tweede fase openen. Groote Lindt is vanuit de derde klasse gepromoveerd naar de tweede klasse en dan is het altijd even afwachten hoe de verhoudingen zijn. Op basis van deze wedstrijd hoort De Lindt zeker thuis in de tweede klasse! 

    Vanaf de beginfase een sterker Groote Lindt wat veelvuldig de bal heeft en op de helft van Sliedrecht is te vinden. Het wachten is op de openingstreffer en deze valt gelukkig ook. In twee instanties weliswaar maar de 0-1 voorsprong is een feit! Wat echter ook in de derde klasse gebeurde was ook nu het geval. De laatste lijn stond een meter of 10/15 over de middenlijn (keurig aangesloten) maar de zee van ruime zorgde wel voor een grote kans op de gelijkmaker. Gelukkig wist Thomas de bal te keren en zo de nul te houden! 

    Na de limonade probeerde Sliedrecht meteen de gelijkmaker te forceren maar de achterhoede stond als een huis vandaag. Grote kansen zijn er niet meer weggeven in de rest van de wedstrijd. Sterker nog de score werd halverwege de tweede helft uitgebouwd naar 0-2 door een snelle aanval door het midden. En ook de 0-3 werd door Jurre gemaakt. Vlak voor tijd, althans volgens onze klok, was het ook nog Senna met zijn tweede goal die zorgde voor de 0-4 eindstand. De scheidsrechter van dienst vond het echter heerlijk voetbalweer dus we hebben de tweede helft lekker 40 minuten gespeeld in plaats van 30. De overwinning werd echter veilig gesteld en zoals na iedere wedstrijd meteen een kort moment bij elkaar (zie foto) om even de goede dingen uit te lichten zoals vandaag het omschakelen op het middenveld.    

    Aanstaande zaterdag komt ASWH op bezoek bij Groote Lindt. Hopelijk laten de weergoden het toe dat er gevoetbald kan worden.