• Oefenzege: Groote Lindt opent seizoen met overwinning op GOZ in Mijnsheerenland

  • Groote Lindt heeft de eerste oefenwedstrijd in het 2022/2023 gewonnen. We waren te gast op het prachtige complex van GOZ in Mijnsheerenland. Vanwege de hitte waren de wedstrijden van zaterdag jl. vervroegd. Het tweede boekte eerder op de ochtend een degelijke 1-3 overwinning waar niets op viel af te dingen. En het eerste mocht om 12:00 uur aantreden op het warme kunstgras.

    In een duel van 6x een kwartier, telkens onderbroken voor drinkpauzes, was vanaf de eerste minuut duidelijk dat Groote Lindt de betere ploeg was. Het was veelvuldig aan de bal en veelal dreigend in de aanval. In de eerste 45 minuten was met name Hicham Bachau dreigend door continu het spel te verleggen en zelf ook een aantal keer goed aan te leggen met zijn sterke schot. De keeper van de thuisploeg onderscheidde zich deze eerste drie kwartier met een aantal uitstekende reddingen. GOZ kwam amper tot kansen. Het sterke optreden van het centrale duo Danny Bos en Mo Auassar zorgde ervoor dat vrijwel ieder aanval al geneutraliseerd werd voor er een doelpoging kon worden gedaan.

    Kort nadat er van kant was gewisseld werd de score meer dan terecht geopend door Groote Lindt. Het was Max Klop die werd gevloerd in de beruchte 16 en zelf de penalty benutte. Twee minuten laten was de score reeds verdubbeld toen Groote Lindt snel omschakelde en het wederom Max Klop was die scoorde. Daarmee was het grootste verzet wel gebroken. De nodige wissels kwamen het veld in met onder andere de prima spelende debutanten uit de eigen jeugd Euan Wattimena en Youri Visser. Ook de overgekomen JO19-speler Menno Nomden viel prima in en dat is mooi werk vanuit de jeugdopleiding en uiteraard van de spelers zelf. Zo mocht een wel erg jong Groote Lindt het laatste half uur volmaken.

    Het was de eveneens ingevallen Nasir el Arbaoui die een foutieve pass bij GOZ keurig afstrafte en de wedstrijd definitief besliste. De Lindt bleef veelvuldig aan de bal en de actieve Youri Visser viel met name op in het laatste kwartier waarbij hij zich in de laatste minuut kon onderscheiden door een uitstekende assist van Yvar Nelson op fraaie wijze af te maken en zo de 0-4 op het scorebord te zetten. Een goede overwinning waarbij het opvallend was dat er ook vrijwel geen kans is weggegeven.

    Al met al een heet middagje maar dat kwam door de tempratuur. Groote Lindt was, ondanks de nodige afwezigen, deze keer bij de inmiddels bijna traditionele seizoensopener te sterk voor GOZ.