• (Oefen) Wedstrijdverslag : Feyenoord JO7-1 - Groote Lindt JO9-2

 • De 2e wedstrijd van zaterdag 16 September was een oefenwedstrijd uit bij Feyenoord JO7-1

  Ondanks dat de eerste wedstrijd van deze dag was verloren, zagen we de kinderen nu weer met een grote glimlach aankomen in de kantine van Groote Lindt. 11.00 uur zouden we vertrekken naar Varkenoord om ons om te gaan kleden en om 12.00 uur zou de wedstrijd gaan starten. 

  Na een korte warming-up stonden we klaar om de aftrap te doen. Het spel ging de eerste minuten redelijk op en neer en ondanks het verschil van leeftijd kon je erg snel zien dat de kinderen van Feyenoord gewoon goed kunnen samenspelen en dribbelen. Na wat samenspel van Groote Lindt op het middenveld met Jacco en Jayden K kwam de bal terecht bij Jesse en net zoals eerder op de dag scoorde hij een doelpunt en dit was de 0-1. Na een paar mooie dribbels en verdedigend werk van Mirre en Nienke kreeg Han de bal en dat schot ging maar net naast het doel van Feyenoord.

  Lucas onze inval keeper kreeg het toch iets drukker nu want Feyenoord was druk bezig om de 1-1 te scoren. Steeds kon Lucas de bal goed oppakken. en zo staat het na enkele minuten nog steeds 0-1 voor Groote Lindt.

  Na het goed afschermen van de bal Jayden de W, gaf hij met een hakballetje de bal aan Jayden K die helaas niet de controle over de bal kon houden. Het was Feyenoord die vanuit deze aanval de 1-1 scoorde.

  Feyenoord was nu iets sterker en dat gaf als resultaat dat het vrij snel 2-1 was voor Feyenoord. Dit was het teken voor Groote Lindt om er meer inzet in te gooien. Na een paar mooie reddingen was het toch net voor de eerste rust Nienke en Jayden de W die er voor konden zorgen dat het bij de eerste rust 2-3 voor Groote Lindt zou staan. 

  Na de rust was het een uittrap voor Feyenoord die tegen de rug van Jayden de W kwam. Jesse scoorde hierna de 2-4.

  Groote Lindt ging door en dat begon altijd vanuit de verdediging waar Mirre, Jayden K en Han goed stonden te voetballen.

  Op het middenveld was het Jacco, Jayden de W en Nienke die ook steeds beter gingen voetballen en Jesse in de aanval. Jesse scoorde vanuit de rebound na een schot van Nienke de 2-5.

  Feyenoord kreeg weer een kansje en dit keer kwam de bal ongelukkig op de voet van Jayden de W en was het met een eigen doelpunt de 3-5 .

  Het tempo ging omhoog bij Groote Lindt en dat zorgde voor doelpunten van Jayden de W die de 3-6 scoorde en Jesse die de 3-7 scoorde. Lucas in het doel kreeg toch weer wat te doen maar steeds had hij een mooie redding waardoor het lang 3-7 bleef. Na een uittrap van Feyenoord kon Jayden de W de bal afpakken en hij schoot snel en hard de 3-8 binnen. Nog voor de rust kon Lucas weer een mooie redding maken en door 2 doelpunten van Jesse gingen we met 3-10 de 2e rust in.

   De 3e helft begon met goed verdedigend werk van Jacco en de bal kwam bij Han terecht die hard schoot maar helaas net naast. Groote Lindt bleef doorgaan in een goed tempo en Jayden de W schoot de bal hard in de hoek en zorgde voor de 3-11. Daarna was een mooie dribbel van Feyenoord en de bal kwam hoog in het doel waar Lucas geen reactie op kon geven. de 4-11 staat op het scoreboord.

  Het spel ging nu weer wat op en neer en aan beide kanten zag je leuk dribbels. Was wel door het midden waardoor iedereen zich vast liep tegen de tegenstanders. De bal kwam uiteindelijk via Han bij Jesse terecht en hij scoorde de 4-12. Nienke en Jayden kregen beide nog een kans maar helaas ging de bal naast. Na eerst en redding van de keeper van Feyenoord was het toch met de rebound de 5-12 en ook nu gescoord door Jesse.

  Feyenoord ging toch weer in de aanval en nu had Lucas geluk want de bal kwam op de paal. Nadat de achterbal voor Groote Lindt was genomen kwam de bal terecht bij Jayden de W en hij scoorde de 4-16.

  Hierna was het ook tijd voor het 3e rust momentje. 

  Al snel in het laatste gedeelte van deze wedstrijd was het met een vrije trap van Feyenoord de 5-16. In deze laatste helft kon Groote Lindt laten zien dat ze elkaar steeds makkelijker gaan vinden niet alleen met de aanval maar ook in de verdediging. Mirre en Han kregen nu hulp van Jacco. Na een vrije trap voor Jacco kreeg Mirre een kans maar met een mooie redding kon de Keeper van Feyenoord deze nog tegenhouden. De volgende kans voor Mirre was wel raak en zo is de stand nu 5-17.

  Lucas maakte weer een mooie redding en de bal kwam bij Jesse terecht dis nu zag dat Nienke vrij staat. Hij tikte de bal naar Nienke en dat was mooi samenspel en het doelpunt voor Nienke. De stand is nu 5-18.

  De laatste minuten van deze wedstrijd was nog een doelpunt van Jesse en Mirre zorgde voor de 5-20 einduitslag. 

  Normaal spelen ze 2x20 minuten de wedstrijden maar deze wedstrijd was nu 4x15 minuten. Lange wedstrijd maar iedereen heeft er veel plezier in gehad en iedereen heeft veel inzet gegeven.

  Na de wedstrijd zijn er nog penalty’s genomen en hiermee was Feyenoord de gelukkige die er meer kon scoren. De groepsfoto voor een leuke wedstrijd samen met Feyenoord was al genomen voor de wedstrijd.

  Met het teruglopen naar de kleedkamers om een lekkere warme douche te nemen hebben we samen met onze reserve spelers nog een leuke groepsfoto gemaakt.

   Ondanks het natte weer was dit voor het team van JO9-2 een zeer leuke en leerzame dag om veel met elkaar samen te spelen en zodoende als team te gaan groeien.