• Kansloze nederlaag voor Groote Lindt

  • Groote Lindt heeft in en tegen Rhoon een kansloze nederlaag geleden. Rhoon anticipeerde snel op de behoudende opstelling van De Lindt en aanvallend konden we geen vuist maken.   

    Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Groote Lindt was op 0-0 1x dreigend voor de goal geweest maar verder kon vooral Rhoon zich uitleven. Het speelde in een hoger tempo, simpeler en was feller. Met deze constatering was het dan ook wachten op de doelpunten van de thuisclub. Na 15 minuten was het na een aantal fouten op rij 1-0 en vier minuten later mocht Rhoon vanuit een rebound op de paal ook de 2-0 overtuigend binnen schieten. Rhoon had zijn voorsprong en De Lindt ging weer met vier verdedigers spelen om toch te proberen nog een aansluitingstreffer voor rust te maken. Hoewel het iets meer in evenwicht kwam was het uiteindelijk vlak voor rust Rhoon dat de wedstrijd al leek te beslissen en de 3-0 aantekende.   

    Met drie wissels in de rust probeerde Groote Lindt wat teweeg te brengen. Aanvankelijk nog zonder resultaat maar na het inbrengen van een vierde aanvaller was het Tom Koetsenruijter die met nog ongeveer 25 minuten op de klok de 1-3 maakte. Even was er op hoop op een ommekeer echter was het de verder prima leidende scheidsrechter die een kleine 10 minuten later met een helaas foute beslissing de wedstrijd besliste. Een ingreep waarbij keurig de bal tot corner werd getikt werd bestraft met een strafschop voor de thuisclub. Deze werd benut en met 4-1 was de wedstrijd beslist. 

    Toch wel een forse nederlaag tegen een tegenstander die voor aanvang nog op gelijke hoogte stond. Op de nederlaag valt niets af te dingen en Groote Lindt zal uit het bekende andere vaatje moeten gaan tappen om niet in de problemen te komen. Volgende week weer een thuiswedstrijd wanneer nummer laatst BZC Zuiderpark naar sportpark Bakestein komt. Een ploeg die de laatste weken punten pakt en de aansluiting weer heeft gevonden met de staart van de ranglijst.