• JO9-2 start de competitie met 3 punten

 • Als je op zaterdagmorgen om 6:15 uur wakker gemaakt wordt door je kind, weet je dat de competitie begonnen is. Na een reeks van bekerwedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd om het "echie" op het programma. De mist beloofde er een mooie dag van te maken en het zonnetje verdreef deze dan ook snel. 

  We mochten naar de club van onze oude hoofdtrainer: Drechtstreek. Een mooie club maar vaak een lastige tegenstander. Op het hoofdveld waren de kwarten t.b.v. het nieuwe 6x6 spel uitgezet waarbij de ouders de pech hadden dat we in de schaduw moesten starten. 

  Onder leiding van de zeer prettig leidende speleider werd de aftrap genomen en nam Groote Lindt, onder het mom van een goed begin is het halve werk, direct het initiatief wat Jesse omzette in daden door 2x kort achter elkaar oog-in-oog met de keeper niet te falen. 

  Dit haalde de druk enigszins van de ketel waardoor de Papendrechters gelegenheid kregen tegenstand te bieden en de supporters bil nijpende momenten bezorgden. De meeste pogingen werden gepareerd door gelegenheidsdoelman Han maar hij kon niet voorkomen dat de Blauw-Witte scoorde: 1-2 

  De Lindtenaren bleven bij vlagen fantastisch voetbal vertonen o.a. middels een geweldige balaanname van Nienke gevolgd door een volmaakte pass over de hele (dat heeft ze waarschijnlijk van haar moeder) en vele goede combinaties. 

  Gelukkig werd de marge dan ook snel weer vergroot. Het derde doelpunt kwam op naam van Ed na een strak genomen corner van De Weerdt. Nee ?? Ed is geen nieuw lid maar voetbaljargon voor Eigen Doelpunt. 

  Onze jongens en meiden kende ook wat dromerige momenten waardoor Drechtstreek gevaarlijk bleef en we met 2-3 aan de limonade gingen. 

  De rust gaf de technische staf, Martijn en Raymond, de gelegenheid de puntjes op de welbekende "i" te zetten wat resulteerde in een frisse start van de 2e helft. Wederom werd Jesse een aantal keer middels splijtende passes van achteruit de diepte ingestuurd om het net te doen bollen. Met een heuse hattrick liet Jesse het scorebord naar 2-6 springen. 

  Na wat tactische aanwijzingen van de kant kreeg onze topscorer nog meer oog voor zijn medespelers wat in mooi voetbal en de nodige kansen resulteerde waarbij het vizier nog niet altijd scherp bleek te staan. Jayden de Weerdt doorbrak de reeks van Jesse en name echter wel een doelpunt voor zijn rekening waarna Jesse het, gelukkig, niet laten kon toch ook nog een keer te scoren. 

  In de slotfase liet ons JO9-2 het een beetje vieren, waarschijnlijk al bezig met de volgende tegenstander, waardoor de ploeg van Muñoz nog een paar keer doel wist te treffen. Eindstand: 5-8 

  De penalty’s werden vervolgens gescoord door beide Jaydens, Mirre, Han en Jesse waarbij de 2e gelegenheidskeeper Klootwijk een aantal keer zijn doel mooi schoon wist te houden. 

  Volgende week spelen we thuis tegen ASWH om 8:30 uur op ons fraaie sportpark en maakt doelman Lucas zijn debuut ?? Succes!