• Jo9-1 uit tegen Rijsoord

 • Zaterdag was de laatste ronde bekerwedstrijden. Na een verlies- en een winstpartij gingen we natuurlijk voor nog een winst. En de kans was aanwezig dat dat zou gaan lukken.

  De opstelling waarmee we van start gingen was: Connor in het doel, Ruben als laatste man, een drie mans middenveld bestaande uit Sam, Han & Lennon en als diepe spits Shane.

  Dit was een goede zet van de trainers, want binnen een minuut scoorde Shane, met een mooi stiftje over de keeper, het eerste doelpunt. Het ging zelfs zo goed dat we in dezelfde minuut op 0-2 kwamen door een doelpunt van Lennon. Dit schot was zo hard dat het net van de kruising alle tandjes moest bijzetten om niet te scheuren. Rijsoord was helemaal van slag en na weer een doelpunt van Shane, scoorde Han ook zijn eerste van de ochtend met een geplaatst schot in de hoek van de goal.

  Dit was voor Rijsoord het moment om ook in actie te komen en Connor kreeg, net als de keeper aan de overkant, ineens een paar lastige schoten te verwerken. Het laatste schot van Rijsoord was echter heel goed geschoten en het leverde ze zowaar een doelpunt op 1-4.

  Groote Lindt liet zich niet van de wijs brengen en na de time out rechten de jongens de rug en met schitterend samenspel werd de tegenstander helemaal weg getikt. Door nog eens twee doelpunten van zowel Shane als Lennon werd de ruststand 1-8.

  In de rust werden er wat positie wisselingen doorgevoerd, waardoor Shane een linie terugzakte en Sam in de spits ging spelen. Han schoof naar links en Lennon belande centraal op het middenveld.

  Deze wijziging had, naar het zou blijken, geen invloed hebben op de doelpunten productie. Groote Lindt begon ook voortvarend aan de 2de helft en Shane tikte, voordat alle ouders weer langs de lijn stonden, de 1-9 in het doel. Dit was het begin van een periode dat Rijsoord alle hoeken van het veld kreeg te zien. Er werden schitterende combinaties gemaakt op het veld. Door een mooie combinatie van passes werd Sam in stelling gebracht en met een prachtige schuiver onder de keeper door was de stand binnen een paar minuten 1-10. Ook Han profiteerde aan de zijkant van de ruimte die er lag en schoot heel rustig de 1-11 binnen. Rijsoord wist niet wat ze overkwam en voordat de spelbegeleider de time out aankondigde zetten Han, Sam en Shane de 1-14 op het scorebord.

  Dit was voor de trainers het moment om iets anders te proberen. Sam trok het keepers shirt aan en Connor schoof een linie op. Ruben kreeg het plekje van Han op de linker flank en Shane kwam weer in de spits terecht.

  Rijsoord probeerde na de time out nog wat de doen aan de score, maar ze kwamen niet langs de Lindtse verdediging. Connor pakte achterin de bal af, ontweek een paar tegenstanders, stak het middenveld over en zag kans om flink uit te halen met een onhoudbaar afstandsschot 1-15. Ook Ruben zag dat er op links genoeg ruimte lag om een aanval op te zetten en na een rommelige een twee met Han wist Ruben de keeper te verrassen met een geplaatst schot 1-16. Binnen een paar tellen hadden Shane, Lennon en Ruben weer gescoord.

  Het moedig strijdende Rijsoord had geen antwoord op het flitsende spel van Groote Lindt. Hoewel er alles aan werd gedaan om nog tegenstand te bieden was het de Lindt die het laatste woord had. Na weer een goede actie over de linker flank kon Shane het laatste doelpunten de wedstrijd op zijn naam schrijven 1-20. Dit was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd.

  Voor de penalty's werd Connor weer in het keeper shirt gehesen. Ondanks een paar schitterende reddingen van Connor wist Rijsoord met 3 spelers meer de penalty's met een doelpunt verschil te winnen.

  Hierdoor konden beide teams met opgeheven hoofd het veld verlaten om nog even na te genieten van wat de wedstrijd had gebracht.