• JO17-1 en ‘het geheim van de bostoren’

 • Kennen jullie dat leuke team van de JO17-1 al… Edwin, Euan, Jaro, Chris, Ralph, Menno, Tammo, Jens, Jordy, Youri, Mercelino, Maris, Thijs, Niels, Tyson en Daan. Ondanks de wisselvallige prestaties in de competitie is dit een hecht team, de trainingen worden goed bezocht en naast het voetbal zoeken ze elkaar vaak op tijdens het gamen thuis. Of ze gaan nog even naar het ‘Restaurant de Gouden Bogen’ na een training of wedstrijd. 

  Begin November werd dan ook bedacht door de begeleiding en ouders om dit team in Januari een trainingskamp aan te bieden. Mensen werden bij elkaar gezocht om dit mogelijk te maken. Op de achtergrond (maar heel belangrijk) waren Mariëlle en Roelf bezig om dit kamp te realiseren. Accommodaties werden bekeken, provincies werden afgegaan, hoe gaan we de monden vullen, etc. Er moest veel geregeld worden. De accommodatie werd gevonden, Landal de Heihaas in Putten, de benodigde boodschappen werden ingezameld via het crowdfunding principe van het pupillenkamp, alle ouders droegen een steentje bij in de boodschappen, het vervoer ernaartoe werd geregeld. En zo werden begin December 4 huisjes geboekt in Putten, op loopafstand van de Veluwe. 

  Het programma werd samengesteld en er werd zelfs een oefenwedstrijd geregeld door onze wedstrijdsecretaris voor de jeugd, Julian van Alebeek. Op zaterdag zouden wij een wedstrijd mogen spelen tegen SDC Putten. Een mooi vooruitzicht. 

  Na alle feestdagen en Oud & Nieuw kwam het weekend dichterbij. De laatste dingen werden geregeld en de puntjes op de ‘i’ gezet. Helaas moest Bastiaan Pijl, waterdrager en gangmaker bij de begeleiding JO17-1, afhaken door werkzaamheden in Dubai. Bas volgend jaar gaan we graag met je mee!!!

  Vrijdag 10 januari was het zover en alles was op alles gezet om iedereen van school te krijgen, om op tijd te kunnen vertrekken richting Putten. De planning was 15.00 uur vertrek en iedereen was inderdaad in staat om dit voor elkaar te krijgen. Met een klein beetje drukte op de weg, kwamen we volgens planning aan op de Heihaas in Putten. Bij aankomst werd het programma van het weekend doorgenomen, de huisregels, deze werden voor de zekerheid ook op iedere badkamerdeur opgehangen als reminder. De indeling van de huisjes werd gemaakt qua bewoners en na een maaltijd van pasta met saus, gemaakt door de moeders van Jaro, Niels en Menno, was de avond verder vrij om te besteden. Sommige mannen gingen zwemmen, anderen deden een bordspelletje of een potje op de playstation. Verder verliep de avond gezellig en rustig en voor anderen met iets te weinig slaap, maar om 8.30 uur stond het ontbijt gepland in huisje 40. 

  Zaterdagmorgen begon dus in huisje 40, waar we gezamenlijk het ontbijt hadden. Danny en Marcel trommelden iedereen op en zetten het ontbijt klaar. Daarna stond er van 10.00 tot 11.30 uur een lichte training in de planning. De trainers waren (via google maps) in het bos gaan kijken bij een trapveldje en besloten daar de training af te werken. Met wat heen en weer gependel met de jongens was iedereen compleet en de training werd gestart. Er volgden wat leuke balspelletjes en een partij, waardoor we om half twaalf weer mooi konden afronden en de voorbereiding konden treffen voor de wedstrijd tegen SDC Putten. Eerst werd er nog geluncht, broodjes knak en gebakken eieren vonden gretig aftrek in huisje 40. Toen Roelf weer was gearriveerd, werd er om 13.15 uur naar SDC Putten gereden. Wat een club, zo groot (22 kleedkamers) en wat een mooie accommodatie. We werden vriendelijk ontvangen en na het omkleden en de warming-up kon de wedstrijd om 14.15 uur van start. Na de gezamenlijke foto en de toss, waarbij het Groote Lindt vaantje werd overhandigd, ging JO17 nog aardig van start, maar gedurende de eerste helft, zag je toch wel dat de paar uurtjes slaap, de tol begon te eisen. Dat resulteerde in een 2-0 achterstand met de rust. Toch waren de mannen in de overtuiging dat er meer van te maken was, alleen ze moesten over het dode punt heen. Afspraak was om het positief te benaderen en met z’n allen de schouders eronder te zetten.

  De tweede helft inderdaad een ander Groote Lindt, dat met windje in de rug, de tegenstander op de eigen helft wist te houden en tot scoren kwam. Met Mercelino (2x) in de spits, kwamen we terug naar 2-2 en waarbij Menno de toegekende strafschop, in tweede instantie, vlak voor tijd wist te verzilveren. De boys gingen met een goed gevoel terug naar de Heihaas. 

  Hier teruggekomen, was de tijd tot aan het avondeten, vrije besteding. De keuze, was door stemming uitgekomen op pizza. Begin van de avond werden daarom 17 pizza’s besteld, die mooi op tijd klaar waren en opgehaald door Danny. Na het eten en uitbuiken moest iedereen zich klaar gaan maken voor de strijd op de bowlingbaan van 20.00 - 22.00 uur. Zoveel gevoel met de bal, die de boys op het veld hebben, zo weinig gevoel met de bowlingbal ;-), zelfs met z’n vieren tegelijk op één baan en dan nog alle ballen de goot ingooien. Maar gezellig was het wel, er werd veel gelachen en gejuicht wanneer er wel een enkele strike werd gegooid. Na het bowlen mochten de jongens zelf kijken hoe ze de avond zouden besteden, wanneer ze dit maar rustig en zonder overlast voor andere mensen op het park zouden doen. Na enkele controleronden van de begeleiding was het tijd om een paar uur slaap te pakken, waarbij sommigen het tot in de vroege uurtjes vol wisten te houden. Maar… 

  Zondagochtend was het ontbijt om 9.00 uur gepland in huisje 40. Een half uurtje extra met de dag tevoren. Wanneer Danny en Marcel ergens een slaapkamer open trekken, vallen ze bijna stijl achterover, wat een lucht!!! Pfffff, niet te doen! Enkele minuten later is iedereen aanwezig en staat het ontbijt weer in buffet vorm klaar en iedereen smeert zijn broodje.

  Om 10 uur staat de ‘bostraining’ op het programma en de meeste jongens zijn bang dat het best pittig zou kunnen worden. Er worden veel vragen gesteld, “wat moet ik aan”, “moet ik voetbalschoenen aan”, maar het is een wandeling naar de bostoren van Putten van zo’n 2 km. door het bos, waarbij iedereen weer even wakker kan worden van de frisse wind die door de bomen waait. Aangekomen bij de bostoren gaan we naar boven en beklimmen de 38 meter hoge toren, toch een lichte training met al die trappen die beklommen moeten worden. Op een metertje of 25 boven de grond is een net gespannen, waar de jongens natuurlijk gretig gebruik van maken en luidruchtig laten horen, wanneer ze daar bovenop liggen. Bovenop de toren is een uitzicht over de Veluwe. Er is alleen veel bewolking en het begint te regenen. Maar dat mag de pret niet drukken. Er is één probleempje, op zo’n 10 meter boven de grond aan een tak, hangt opeens presentatiejasje 299. Hoe is deze daar terecht gekomen en wie is daar verantwoordelijk voor? Maar JO17 zou JO17 niet zijn, wanneer zij gezamenlijk proberen het jasje uit de boom te krijgen. Er wordt geprobeerd in de boom te klimmen, grote, dikke takken worden in de boom gegooid, maar zonder succes… uiteindelijk haalt Danny een boomtak van zo’n 11 meter uit het bos en met z’n allen wordt deze tak de lucht in getild. Wat een beste work out is. Met vereende krachten en wat gehengel, wordt het jasje, onder luid gejuich, uit de boom getrokken. Zelfs voorbijgangers blijven staan kijken wat er gaande is. Maar het is gelukt en met z’n allen wordt om 12.00 uur de route door het bos weer gevolgd, terug naar de Heihaas. 

  Hier wordt afgesproken dat er een uur de tijd is om op te frissen, douchen, etc. Daarna moet er echt begonnen worden de huisjes weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat en om 15.00 uur staat de terugreis gepland richting Zwijndrecht. Roelf was al gearriveerd bij de bostoren en Niels zijn moeder zou om 15.00 uur bij het park zijn. De aanhanger is ingeladen met alle tassen, de jongens zijn verdeeld over de auto’s en er wordt nog afgesproken dat er in Meerkerk wordt gestopt bij ‘Restaurant de Gouden Bogen’. Hier werd nog even goed gegeten en tegen de klok van ‘vijf’ arriveren we weer op ons complex van vv Groote Lindt. 

  De begeleiding wil de jongens bedanken voor een geweldig kamp, waar zij zich aan de regels hebben gehouden, zoals afgesproken, voor de gezelligheid en voor de sportieve inzet, waar een trainingskamp om draait! Marielle, Roelf, Julian voor het regelwerk achter de schermen, de boekingen, regelen boodschappen en communicatie. De ouders voor de crowdfunding actie, waarbij de jongens niets tekort zijn gekomen en heel het weekend hebben kunnen eten, drinken en snacken.

  En de ouders die de tijd vrij hebben gemaakt om de jongens heen en weer te rijden naar Putten, inclusief aanhanger. Iedereen bedankt voor de medewerking! 

  JO17-1, Danny, Marcel, Bas (vanuit Dubai) en Roelf