• JO15-1 wint thuis van Rijsoord

  • Afgelopen zaterdag kwam vv Rijsoord op bezoek bij de JO15-1 van Groote Lindt. Deze tegenstander was niet nieuw voor de JO15-1, want al in de vorige twee competities waren ze elkaar tegen gekomen. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld en voor de toeschouwers was het prima vertoeven op de tribune.

    Bij de start van de wedstrijd was het Groote Lindt die goed opbouwde, sterk speelde en volop in de aanval ging. Met een goed spelende Natu op links, brachten hij en Fasil het meeste gevaar. Helaas moest de goed werkende verdediger Boaz al snel het veld verlaten door een blessure aan zijn knie en werd hij vervangen door Han. Door de rustige en goede opbouw van achteruit duurde het dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt viel voor Groote Lindt. Al snel daarop mocht Nienke die op rechts speelde de bal in het net van Rijsoord schieten. En het derde doelpunt viel één minuut later, gemaakt door de sterk spelende Natu. Nog net voor rust mocht Natu weer scoren en gingen alle speelsters en spelers met een stand van 4-0 de rust in.

    Na de rust wilde de drie aanvallers alleen nog maar zelf scoren en werd er voorin bij Groote Lindt minder goed overgespeeld naar elkaar. Vanuit een cornerbal kon Rijsoord het eerste en uiteindelijk ook het enige doelpunt van hun kant maken. Even zag Rijsoord een mogelijkheid, maar na twee minuten na hun doelpunt mocht Jesse vanaf de penaltystip zijn doelpunt maken. De Lindt speelde ondertussen niet meer het spel zoals ze in de eerste helft van de wedstrijd speelde, dus van score of goede aanvallen kwam het niet meer. De wedstrijd eindigde dan ook met een stand van 5-1.

    Een wedstrijd waarin Groote Lindt in de eerste helft goed samenspeelde, elkaar iets gunde en gebruik maakte van ieders kwaliteiten en de speelsters en spelers duidelijk hebben laten zien dat ze thuis horen in de tweede klasse. Voor de foto reportage klik hier

    De eerste competitie wedstrijd van Groote Lindt JO15-1 is pas op 2 maart om 10:00 uur op sportpark Bakestein tegen vv Papendrecht 15-1.