• JO10-2 … Geduld vs Effectiviteit

 • Na een mooie vrijdagmiddag viel het afgelopen zaterdag behoorlijk tegen langs de lijn. Het was fris, maar...het was en bleef droog zodat de paraplu van opa Piet aan het hek kon blijven hangen. Groote Lindt JO10-2 mocht op bezoek bij ASWH voor de 2e keer in korte tijd maar nu tegen een andere formatie. Het is toch altijd weer leuk om in de buurt te voetballen en (oude) bekenden tegen te komen die om wat voor reden dan ook bij een ander club terecht zijn gekomen. 

  Na een paar voetbal loze weekenden stond iedereen weer te trappelen om voor het "echie" te spelen; al het getrainde in de praktijk te brengen en te laten zien. Dankzij de uitwijklocatie "Develstein" heeft alle jeugd in de afgelopen natte periode hun trainingsritme op pijl kunnen houden o.a. met dank aan Stratt+ Industrial Management.

  Het trainen legt het team geen windeieren. De gedreven trainers werken week in, week uit met de andere trainers van JO10 aan de ontwikkeling onze spelers. Het blijven hameren op de basistechnieken maakt de kinderen zienderogen beter en het voetballen, voor Lindtse begrippen, in een vast patroon zorgt voor mooie voetbalmomenten. Daar waar de tegenstander zeer regelmatig met lange ballen zo snel mogelijk bij ons doel probeert te komen om te scoren, proberen onze jongens en meisjes het altijd voetballend op te lossen. Dit wordt gezien door de tegenstander wat menig compliment op levert en een tevreden Jeugdcommissie.

  Als ouder is het echter frustrerend dat deze opleidingsopvatting niet altijd tot uiting in het resultaat komt en dat het soms onverzorgde voetbal van de tegenstander effectiever lijkt te zijn. Als dan ook nog eens onnodige tegendoelpunten enerzijds en anderzijds paal, lat en een goede keeper doelpunten in ons voordeel in de weg staan, zakt de moed weleens in de schoenen.

  Als lid van de JC én ouder kan ik jullie echter gerust stellen ?? het komt goed en het zal zijn vruchten afwerpen! In de bovenbouw zie je het resultaat van de investering die we in de onderbouw bewerkstelligen. Daar waar we het fysiek soms nog afleggen, compenseren we dat met voetballende oplossingen die uiteindelijk resulteren in winnen daar waar het uiteindelijk om gaat binnen de sport. Oók ik heb het geduld moeten opbrengen om deze constatering te kunnen doen maar ik nodig jullie van harte uit om, bijvoorbeeld, eens een wedstrijd van ons JO15-1 te volgen om dit met eigen ogen te zien.

  Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen De Alblas voor Koen, Jayden, Jayden, Jesse, Jacco, Nienke en Mirre op het programma. Het belooft mooi weer te worden dus kom gerust eens kijken bij onze kanjers in opleiding van JO10-2.

  ’s Ochtends geen tijd?

  Van 17:00 tot 19:30 uur nemen zij deel aan het Lichtjestoernooi bij ons op de club.