• IFC – vv Groote Lindt

  • Afgelopen Zaterdag stond voor JO 9-2 de uitwedstrijd tegen IFC op het programma. Deze Zaterdag een iets andere voorbereiding dan normaal want er stond een elftalfoto gepland voor de kantine. Na het maken van de foto vertrokken wij naar Hendrik Ido Ambacht. Jayden de Weerdt was deze Zaterdag niet inzetbaar door een ongelukkige val op school moest Jayden rust houden. Wel was hij aanwezig om zijn teamgenoten aan te moedigen, iets wat zeer gewaardeerd wordt door de spelers en begeleiders.

    Na het pupillenkamp en een vrije Zaterdag was het twee weken geleden JO 9-2 een wedstrijd had gespeeld. Met behulp van een goede bespreking, tactisch plan en een goede felle warming-up werd er getracht de spelers en speelster op "scherp" te zetten. JO 9-2 is namelijk nog ongeslagen in de competitie en dat willen zij graag zo houden. Na het eerste fluitsignaal is het de Lindt die het spel bepaald. Met goed combinatie voetbal wordt er geprobeerd de tegenstander uit elkaar te spelen. Dit lijkt redelijk te lukken, wil het niet dat IFC een taaie tegenstander blijkt te zijn die zich niet makkelijk gewonnen geeft. Dit blijkt ook wel want na een goede counter is het IFC die de score opent.

    Dit is het sein voor de Lindt om er een schepje bovenop te doen. Dit resulteert in de terechte gelijkmaker van Han. IFC laat zich niet van de wijs maken en blijft op de counter loeren. Bij een spaarzame uitval van IFC weten zij toch te scoren 2-1. Dit is tevens de ruststand.

    Na een peptalk in de rust waarbij de spelers en speelsters op scherp werden gezet werd er met goede hoop begonnen aan de tweede helft. De tweede helft wordt een heus voetbalgevecht waar passie en strijd de boventoon voeren. De Lindt weet af en toe met kunst en vliegwerk een tegentreffer te voorkomen en komt met goed combinatie voetbal op gelijke hoogte. In deze fase wordt de Lindt beter en weet uit te lopen naar een 2-4 voorsprong door doelpunten van Han en Jesse. IFC weet het nog spannend te maken door de 3-4 te scoren maar het slotakkoord is voor de Lindt en de wedstrijd wordt gewonnen met 3-5. Het zevental van JO 9-2 laat iedere week zien dat zij beter worden. Dat wat op de training geoefend wordt proberen zij iedere Zaterdag op het veld te laten zien. Mocht het zo zijn dat het voetballend niet lukt, dan beschikt JO 9-2 over een dosis passie en werklust waarmee zij al menig overwinning over de streep hebben getrokken Iets wat de trainers erg trots maakt. Ga zo door!!!!!