• Hoornaren overrompelen Groote Lindt JO9-1

• Deze week stond voor Groote Lindt JO9-1 de uitwedstrijd tegen (het voor een groot deel van de supporters onbekende) Stedoco op het programma. Het bleek te gaan om de lokale voetbaltrots van het pittoreske dorpje Hoornaar: onderdeel van de gemeente Giessenlanden, de start- en finishlocatie van de fietsvierdaagse 'Stap en Trap in het Groene Hart' en 'bekend' van de jaarlijkse Fokveedag op de eerste zaterdag van oktober.

Hoewel bekend was dat de JO9-1 van de voetbalclub in kwestie alle voorgaande wedstrijden had gewonnen en de naam van het betreffende dorp enigszins verontrustende associaties opriep met megagrote terrorwespen (zie Google), vertrok de Groote Lindt-karavaan toch met een zeker optimisme naar het verre oosten van Zuid-Holland; we wisten niet waar de naam Stedoco precies voor stond, maar er was zeker nog een kans dat het een afkorting zou zijn van Superveel Tegendoelpunten En Daardoor Ongelukkigerwijs Constant Onderaan.

Al kort na het begin van de wedstrijd bleek echter dat er voor Brent, Ibrahim, Boaz, Thomas, Levi en Devon weinig te halen viel bij (zo bleek) STErker DOor COmbinatie. Al na zes minuten was de stand 6-0 in het voordeel van de thuisploeg en na een hectische situatie voor het doel van Groote Lindt, waarbij iedereen de bal even kwijt leek te zijn, lag ook de 7-0 in het net. Doordat Boaz even later goed uit zijn doel kwam, werd een achtste tegendoelpunt voor de eerste time-out gelukkig voorkomen, maar dat gaf weinig reden tot echte vreugde bij de spelers, trainers en supporters.

Wat was er aan de hand? De jongens van JO9-1 leken slechts een schim van zichzelf te zijn; veel ongelukkige passes, veel balverlies en weinig zelfvertrouwen. Had dit iets te maken met de lange, barre tocht over de A-15 en de daarop volgende rit over het Hoornaarse stratencircuit (Serieus?! Een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur op smalle weggetjes die niet breed genoeg zijn voor twee auto\'s naast elkaar?)? Of hadden ze de afgelopen weken te vaak naar wedstrijden van Feyenoord gekeken?

Wat het ook was, het lukte de trainers in de time-out gelukkig om iedereen weer een beetje scherp te krijgen; kort na de hervatting van de wedstrijd stelt Thomas de keeper van Stedoco voor het eerst een beetje op de proef met een schot vanaf rechts en daarna valt zelfs de 7-1! Over hoe het precies ging bestaat wat onduidelijkheid (was het nou uit een corner of uit een pass van Devon of een combinatie van beiden?), maar zeker is dat Levi de bal in het doel van de thuisspelende ploeg wist te werken en daarmee de gehate nul van het scorebord poetste. Dat Stedoco daarna via de binnenkant van de paal toch de 8-1 scoort, doet helemaal niets af aan de wederopstanding van Groote Lindt: kort daarop volgt opnieuw een schietkans voor Thomas (helaas staat de keeper op de goede plek), voorkomt keeper Boaz wederom een tegendoelpunt door goed uit te komen en scoort Thomas de 8-2 door de bal met zijn allesbehalve favoriete linkerbeen in de verre hoek te schieten.

Tot aan de rust blijft Groote Lindt aandringen. Zo moet de keeper van Stedoco nog ingrijpen als de bal na een goede combinatie tussen Brent en Ibrahim bij Levi terecht komt en probeert Thomas het nog een keer met een schot vanaf rechts. Daarna maakt Boaz nog een schot van één van de Hoornaren onschadelijk en klinkt het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft weet Stedoco helaas al snel weer te scoren: Thomas, die het keepersshirt heeft overgenomen van Boaz, heeft geen antwoord op het schot van dichtbij na een corner van de thuisploeg en kan een minuut later ook de 10-2 niet voorkomen. Groote Lindt doet nog wel wat terug via Boaz, die een strakke lage voorzet van Levi in één keer op doel schiet, maar deze bal gaat helaas naast het doel van Stedoco. Uit de tegenaanval die daarop volgt, valt het elfde tegendoelpunt in deze wedstrijd.

Groote Lindt weet zichzelf kort voor de tweede time-out gelukkig weer een beetje te herpakken en het spel weer wat meer in balans te brengen. Levi is dicht bij zijn tweede doelpunt nadat een doeltrap tussen verschillende spelers door rolt, maar helaas werkt de keeper uit de gemeente Giessenlanden niet mee. Achterin voorkomt Devon een volgende tegentreffer door op het juiste moment een sliding in te zetten.

Ook in het laatste deel van de wedstrijd blijft Groot Lindt weerstand bieden. Levi en Ibrahim zetten een aanval op, maar ook nu staat de keeper van Stedoco op de goede plek. Hetzelfde geldt twee minuten echter ook voor Thomas als de thuisploeg na een corner op doel schiet. Hierna volgt de laatste aanval van Groote Lindt: Brent speelt Ibrahim aan die vervolgens het doel van Stedoco op de korrel neemt, maar helaas zonder succes.

Het slotakkoord is voor de Hoornaren. In eerste instantie weet Thomas een schot nog fraai van doelpunt tot corner te degraderen, maar daarna is het alsnog raak: 12-2. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 13-2 door een (zeer ongewenst, maar toch heel mooi) doelpunt van Stedoco in de laatste minuut: een boogbal vanaf een meter of tien valt net onder de lat in het doel van Groote Lindt.

In de penaltyserie gaat schieten Brent, Levi en Thomas raak. Stedoco ook een paar keer, maar dat later we verder achterwege.

Aanstaande woensdag is er geen Champions League voetbal, maar echte voetballiefhebbers hoeven zich niet te vervelen: om 18.30 uur neemt Groote Lindt JO9-1 het thuis op tegen FC IJsselmonde. Er zijn nog maar enkele toegangskaarten beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent!