• De vereniging is opgericht op 19 augustus 1929 door een aantal Lindtse jongens, dat vond dat er ook in buurtschap Groote Lindt een voetbalclub behoorde te zijn. De eerste algemene ledenvergadering werd gehouden in februari 1930. Daar viel het besluit de club Excelsior te noemen. Men speelde op een afgelegen veld ergens aan de Lindeweg en dat belemmerde duidelijk een verdere groei van de club. Vandaar dat men blij was te kunnen verhuizen naar een ander veld acher de Lindtse kerk aan de Kerkstoep.

    Na enkele jaren trad de club toe tot de Dordtse Voetbal Bond (DVB). Het veld aan de Kerkstoep was te klein voor officiƫle wedstrijden en daarom moest men op zoek naar een andere locatie. Dat werd de Buitenpolder. De vereniging telde toen 40 leden. In 1938 trad Excelsior toe tot de Nederlanse Christelijke Voetbal Bond (NCVB). Omdat er meerdere clubs met dezelfde naam waren, moest de naam Excelsior worden veranderd. Toen werd de vereniging vernoemd naar de buurtschap waar ze was opgericht: GROOTE LINDT.

    Op 1 februari 1953 werden de Lindtenaren op wrede wijze herinnerd aan het feit dat alles wat zij bezaten buiten de rivierdijk was gelegen. Watersnood! Toen het water zich terugtrok, bleek hoe het had huisgehouden. Er was weinig meer over van de accomodatie. Men moest op zoek naar een nieuwe plek. Dankzij de inspanningen van voorzitter Teun de Graaf werden er velden aangelegd in de verkeerslus langs de rijksweg. Hier kwamen we heel langzaam de ellende weer te boven.

    Aan het eind van de jaren '60 begint het Rijk plannen te maken een tunnel te bouwen tussen Zwijndrecht en Dordrecht om zo het steeds drukker wordende verkeer goed te kunnen laten doorstromen. Door de noodzakelijke renovatie van de A16 zou er in de Lus geen plaats overblijven om te voetballen. De gemeente besluit dan een nieuw sportpark aan te leggen en op 10 augustus 1972 werd begonnen met het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw op Bakestein; een heel nieuw tijdperk voor Groote Lindt.

    Een mooie, moderne accomodatie staat nog niet garant voor sportief succes. De eerste jaren op Bakestein waren wat dat betreft niet geweldig. Pas in de jaren '90 kwam het succes. In rap tempo ging het excelsior tot in de hoofdklasse. Het ging echter te snel, er was geen tijd om te wennen in een hogere klasse. En dan gaat handhaven alleen als er de beschikking is over een ruim budget. Na degradatie naar de eerste klasse en vervolgens degradatie naar de tweede klasse, kon de vlag weer uit: opnieuw promotie naar de eerste klasse. Helaas kwam hieraan een einde in het seizoen 2005 - 2006: Groote Lindt degradeerde opnieuw.

    Meer informatie over de klassen waarin Groote Lindt actief is geweest vindt u op de Wikipedia pagina van vv Groote Lindt. Het overzicht toont u onder andere de competitieresultaten vanaf 1947.