• Heerjansdam JO15-1 - Groote Lindt JO15-1

 • De eerste bekerwedstrijden zijn gespeeld. Deze drie wedstrijden zijn allen met winst afgesloten, de jongens zijn dus klaar voor de competitie. Helaas kwam vrijdagmiddag het nieuws dat na vorige week ook deze tweede competitie wedstrijd voor JO15-1 niet door kon gaan vanwege virusverschijnselen bij de tegenstander.

  Gelukkig liet Jeroen ons ’s middags weten dat er een tegenstander was gevonden, Heerjansdam, en dat de competitie toch nog kon gaan beginnen. 

  Zaterdagmorgen om half negen verzamelde het team op de Lindt. Jeroen hield daar zoals altijd de voorbespreking en na een kwartiertje reden we richting Heerjansdam.

  Na een onstuimige en regenachtige nacht begonnen de jongens op het achterste veld, veld 4, in een heerlijk zonnetje aan de warming up. Om half 10 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Een goede scheidsrechter trouwens. 

  Vandaag stond Thomas uit JO15-2 op doel. Ravi is vorige week geblesseerd geraakt en heeft deze week niet volledig kunnen trainen, gelukkig is hij wel weer hersteld en heeft hij later die dag bij JO15-2 gekeept. Ook de tegenstander had een geblesseerde keeper waardoor een veldspeler, zijn broer, zijn plaats in had genomen. 

  Thomas kon achterin rekenen op de steun van de linksback Aziz, de centrale verdedigers Sven en Alex en als rechtsback stond vandaag Sjoerd.

  Pepijn begon als verdedigende middenvelders en Jens en Robin maakten het middenveld compleet als aanvallende middenvelders.

  In de spits stond Gijs, linksbuiten was daar Isaque en rechtsbuiten Ryan. 

  Het begin van de eerste helft ging Groote Lindt voortvarend van start. De jongens waren gretig en fel en wisten de tegenstander te overdonderen. Isaque wist tot twee keer toe de keeper van Heerjansdam van dichtbij te passeren. 0-2

  Daarna wist Heerjansdam zich te herpakken en zakte het team van Groote Lindt in. Dit resulteerde in een tegengoal 1-2.

  Voor de rust werd Isaque nog onderuit gehaald in het strafschop gebied en Jens wist de daaruit volgende penalty te benutten. 1-3 

  De tweede helft bleven Gijs, Ryan en Sjoerd op de bank en namen Kevin, Achmed en Nick hun plaatsen in. Achmed bleek een goede wissel en hij tikte de 1-4 binnen.

  De jongens maakten het zichzelf onnodig moeilijk. “laat je horen als je vrij staat, doe eens mee, loop vrij”. hoorden we Jeroen roepen, maar helaas werd daar niet altijd even goed naar geluisterd of lukte het niet. Uiteindelijk wist Heerjansdam de 2-4 in te schieten.

  Pepijn raakte geblesseerd en Aziz en Robin waren moe gestreden en werden de laatste minuten nog vervangen door Ryan, Sjoerd en Gijs. Het team wist de voorsprong gelukkig vast te houden.

  Thomas fijn dat je mee hebt gespeeld, je heb lekker gekeept. Chokri bedankt dat je weer wilde vlaggen, supporters bedankt dat jullie je hebben gedragen op 1,5 meter afstand en zonder fanatiek zingen en juichen en onze jongens bedankt dat jullie weer zo je best hebben gedaan. 

  Al met al denk ik een goed begin van de competitie. Op naar de volgende wedstrijd ! 

  Groote Lindt JO15-1 - Seolto JO15-1G

  Zaterdag 3 Oktober 12:00 uur Sportpark Bakestein 1