• Vijf handige tips voor Voetbal.nl en de KNVB Wedstrijdzaken

 • 1. Gebruik de juiste app

  Belangrijk is dat de KNVB Wedstrijdzaken app alleen gebruikt dient te worden door mensen met een actieve rol bij het wedstrijdformulier. Voor de andere spelers, leden, ouders enzovoorts is de Voetbal.nl app en website veel interessanter.

  Belangrijk: Spelers hebben KNVB Wedstrijdzaken NIET nodig om hun spelerspas te kunnen tonen. De pas is digitaal beschikbaar voor de scheidsrechters.

  2. Klaar voor mDWF?

  Ja, toch? Of niet? Dan is er nog maar een paar dagen. Het allerbelangrijkste is een Wedstrijdsecretaris mDWF te benoemen (klik hier voor onze wedstrijdsecretarissen mDWF). Binnen de vereniging kunnen meer mensen die rol vervullen. Vandaar dat het in Sportlink Club ook mogelijk is om meerdere personen de rol Wedstrijdsecretaris mDWF te geven. Maak daar vooral gebruik van.

  Vanuit de rol Wedstrijdsecretaris mDWF in Sportlink is het mogelijk alle thuiswedstrijden van de club te zien en te bewerken. Als teams of scheidsrechters er niet uitkomen, is dit dus een belangrijk vangnet. De telefoon van de wedstrijdsecretaris mDWF is een beetje te vergelijken met de PC die vroeger gebruikt werd voor het mDWF. Lees hier hoe het werkt

  3. Printen wedstrijdformulier

  Best handig om in de bestuurskamer of voor de pers een print te hebben van de opstelling. In de KNVB Wedstrijdzaken app is voor de Wedstrijdsecretaris mDWF een knopje beschikbaar om een PDF op je telefoon te openen. Vanaf je telefoon kan je die mailen/appen etc. Stuur ‘m naar de bestuurskamer en maak zo je print.

  4. Foto op Voetbal.nl

  Wat je er ook van vindt, het is een feit dat de foto in Voetbal.nl ook de foto op je spelerspas is. Tot 31 oktober kunnen leden zelf de foto aanpassen. Vraag dus aan leden dat ze geen foto’s toevoegen die het voor de scheidsrechter onmogelijk maken controle uit te voeren. We hebben deze uitleg inmiddels ook aan de apps toegevoegd.

  5. Ondersteuning

  Spreekt voor zich dat zowel de KNVB als Sportlink dit weekend klaarstaan voor eventuele noodgevallen. Dreigt er iets mis te gaan en dreigt een wedstrijd niet gespeeld te kunnen worden? Dan zijn we er. Alle info over bereikbaarheid is hier te vinden. Al jullie vragen over contributie, boekhouding etc mogen jullie tot maandag bewaren.