• Groote Lindt weer voor competitie naar West II

  • Evenals in het afgebroken seizoen 2019-2020 is Groote Lindt voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in de derde klasse D van het district West II. Wederom dus geen Alblasserwaardse verenigingen. Groote Lindt gaat op bezoek bij verenigingen in de Hoekse- en Krimpener Waard alsmede in het “Rotterdamse”. Met DFC en Dubbeldam zijn er ook nog twee Dordtse verenigingen in de competitie aanwezig.

    Evenals vorig seizoen is en blijft dit een zeer sterke competitie met dezelfde topteams als vorig seizoen OSV Oud-Beijerland, s’Gravendeel, Nieuwerkerk en SSS. Dilittant, Leonidas en BZC/Zuiderpark zijn vervangen door De Jonge Spartaan, LMO en Den Bommel. Een aantal verenigingen hebben zich laten gelden tijdens de overschrijvingsperiode. Zo wist FC IJsselmonde maar liefst 25 nieuwe spelers te verwelkomen, LMO (16 spelers), DFC (10 spelers waaronder Donovan Carolus) en IJVV De Zwervers ( 9 spelers). Het Rotterdamse Zwarte Pijl lijkt als beste uit de overschrijvingsperiode te zijn gekomen met 12 versterkingen waaronder de inmiddels 38 jarige en bij Groote Lindt bekende Celsius Grant. Dat Celsius het scoren nog niet is verleerd blijkt uit de cijfers van het afgebroken vorige seizoen: 20 doelpunten in 17 wedstrijden voor sv Charlois in de 2e klasse. Het beloofd dus een spannende competitie te worden waar de punten direct vanaf de start  van de competitie op zaterdag 19 september dienen te worden behaald. Laten we hopen dat het corona-virus niet opnieuw een streep door de competitie zet. 

    3D: ‘s Gravendeel, DFC, Den Bommel, Dubbeldam, FC IJsselmonde, Groote Lindt, DJS, LMO, Nieuwerkerk, Oud-Beijerland, SSS, VVOR, Zwarte Pijl, IJvv de Zwervers. 

    Ook Groote Lindt 2 is ingedeeld in dezelfde competitie in Zuid I als het seizoen 2019-2020. Veel bezoekjes aan Zeeland dus voor de nieuwe trainer Arno Bellaard. Gelukkig ook een aantal regio-verenigingen die dichterbij de thuisbasis op sportpark Bakestein zijn gelegen. Zo zal de burenderby tegen Pelikaan 3 op het wedstrijdprogramma staan alsmede nog een Zwijndrechtse derby tegen Heerjansdam 2. Het zal voor Groote Lindt 2 een lastig seizoen worden met de Zeeuwse titelkandidaten Walcheren en Terneuzense Boys en het Dordtse EBOH. 

    Reserve 1e klasse: De Alblas 2, Alblasserdam 2, Arnemuiden 2, Bruse Boys 2, EBOH 2, Groote Lindt 2, Heerjansdam 2, de Meeuwen 2, MZC’11 2, Pelikaan 3, Serooskerke 2, Terneuzense Boys 2, Walcheren 2, Zwaluwe 2.