• Groote Lindt verrast 's Gravendeel

• Groote Lindt hervatte de competitie met een lastige uitwedstrijd in en tegen 's Gravendeel, dat voor de winterstop prima presteerde en met een 4e plaats tot de topteams in de West2 - 3C behoort. De Lindt, dat eerder in de week in de Palace Casino cup voor een stuntje zorgde door 1e klasser SHO uit te schakelen, wist dat deze wedstrijd cruciaal zou zijn om dit seizoen nog voor een mogelijke nacompetitie plek te kunnen strijden. Zonder de geblesseerden Marc Görges, Nicky de Zeeuw en Marcel van Berkel, maar mét jeugdspeler Max Klop voor het eerst in de basis begon de Lindt geconcentreerd en fel aan de wedstrijd. De ploeg van Serge van der Hurk had voor een wat behoudender tactiek gekozen en liet 's Gravendeel het spel maken, maar was gevaarlijk in de omschakeling. In de 13e minuut was het Nasir El Arbaoui die prima anticipeerde op een foutieve terugspeelbal en de 0-1 op het scoreboard bracht. De Lindt bleef volledige controle houden en na een fantastische aanval ronde topscorer Michael Slingerland, die even daarvoor ook al op de paal had gekopt, in de 35e minuut knap af : 0-2! De laatste minuten voor de rust verslapte de aandacht een beetje en daar profiteerde de ploeg uit 's Gravendeel onmiddellijk van door vlak voor de thee de 1-2 vanuit een corner mooi binnen te schieten. Na de hervatting pakte de Lindt de zaken weer prima op en waren er grote kansen op de 1-3 maar het vizier stond even niet op scherp. Met de prima ingevallen Ali Zahidi bleef de Lindt gevaarlijk in de counter maar ook 's Gravendeel kreeg diverse kansen op de gelijkmaker. Groote Lindt bleef echter onverzettelijk in de duels en het was de ingevallen Juhtlen Castillo die in de 82e minuut dankzij een zwak moment van de doelman de 1-3 liet noteren. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon de ploeg uit Zwijndrecht 3 belangrijke punten mee naar huis nemen. Als de Lindt deze instelling en manier van voetballen kan vasthouden dan is er nog van alles mogelijk. Volgende week beginnen we aan de 2e ronde van de competitie en is Dubbeldam de tegenstander waartegen de Lindt nog iets goed te maken heeft (2-1 verlies nadat het in de 88e minuut nog 0-1 stond!).