• Groote Lindt verder in nacompetitie na winst op Schelluinen

• Onder werkelijke prachtige omstandigheden maakte Groote Lindt en Schelluinen er een prachtige voetbalzaterdag van.

Op een vol sportpark Bakestein was het tweedeklasser Schelluinen die meteen de beste scoringmogelijkheden kreeg. Groote Lindt kon na z’n 10 minuten speeltijd de wedstrijd gaan controleren en om op zoek te gaan naar de openingstreffer. Wesley de Hoog wist echter geen raad met de eerste echte scoringsmogelijkheid van de wedstrijd en zijn schot gaat dan ook voorlangs het Schelluinse doel. Schelluinen was niet onder de indruk en gaat via de kopsterke spitsen vol in de aanval. Groote Lindt ontsnapt dan ook in de 21e minuut (kopbal spits en redding keeper Raymond Klootwijk) en in de 45e minuut bij wederom een redding van De Lindtse-keeper waarbij de bal tenslotte van de lijn werd weggetrapt.

Na rust komt Groote Lindt beter uit de kleedkamer en dat resulteert in openingstreffer. In de 50e minuut is het Hicham Bachau die vrijstaande Max Klop bedient. Max schiet vol overtuiging de bal in de touwen: 1-0. Daarna zet Groote Lindt door voor verdere uitbreiding van de voorsprong. Vier minuten later was het alweer raak. Wesley de Hoog ontsnapt aan de rechterkant van het veld en geeft de scherp voor op de meegelopen spits Moustakim Atlagh. De Schelluinse verdediger kan het verdedigend niet bol werken en kan niets anders dan de bal achter de eigen keeper schieten: 2-0.

Het is wachten op meer Zwijndrechtse doelpunten en De Lindt controleerde de wedstrijd. Eigenlijk vanuit het niets valt na een uitstekende voorzet de 2-1 via het hoofd van één van de sterke spitsen. Hoofdtrainer Randall Neesken maakt daarna een verdedigende wissel waarbij verdediger Danny Bos de Schelluinse spits moet uitschakelen en de snelle spitsen van Groote Lindt voorin vrijuit kunnen voetballen in de door Schelluinen weggeven ruimte. In de slotminuut maakt clubtopscorer Moustakim Atlagh, op aangeven van Max Klop, aan alle onzekerheid een einde: 3-1. Na het eindsignaal, door de prima leidende scheidsrechter, is het feest op het veld, in de kleedkamer en in de kantine.

Komende dagen gaat de knop om en zal de focus weer volledige op de wedstrijd van a.s. zaterdag komen te liggen. Hardinxveld wordt dan in de derde ronde, wederom thuis, op sportpark Bakestein ontvangen (aanvang 14.30 uur)