• Groote Lindt op weg naar rookvrij? Deel uw mening op dinsdag 26 juni om 19u30!

 • Het zal u niet zijn ontgaan: steeds meer sportcomplexen in Nederland zijn op weg naar, worden binnenkort of zijn al rookvrij. De Hartstichting is enige tijd geleden gestart om sportverenigingen te helpen bij het realiseren van een rookvrij complex. Vandaar de vraag: is Groote Lindt ook op weg naar een rookvrij complex?

  Dit is de reden, dat wij (demissonair hoofdbestuur) op dinsdag 26 juni vanaf 19u30 graag met u (rokers/ niet rokers/ leden/ ouders/ verzorgers) in contact komen over dit onderwerp. De output van dit gesprek zal worden meegegeven aan het nieuwe hoofdbestuur, die hier vervolgens met de start van het nieuwe seizoen mee aan de slag kan.

  Op dit moment wordt er over nagedacht om bij aanvang van het nieuwe seizoen te starten met de volgende maatregelen:

  • Op trainingsavonden niet roken tot 20u00;
  • Op wedstrijddagen niet roken tot 12u00;
  • Nooit roken langs of in de nabijheid van velden;
  • Op trainingsavonden na 20u00 en op wedstrijddagen na 12u00 alleen roken op een aangewezen locatie.

  Heeft u andere idee├źn? Wilt u helpen bij de handhaving? Of vindt u het onzin, dat wij voornemens zijn dat we hieraan waarschijnlijk gaan meedoen. Kom op dinsdag 26 juni naar de kantine zodat we met elkaar om 19u30 met in gesprek kunnen gaan.

  Waar doen we het eigenlijk voor? De onderstaande tekst is ontleend aan openbaar beschikbare informatie van de Hartstichting.

  Geef kinderen het goede voorbeeld
  Zien roken, doet roken. In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

  Samen op weg naar een Rookvrije Generatie!