• Groote Lindt ook niet langs Rhoon

• Na het ruime verlies (0-5), vorige week zaterdag, in de Bakestein-derby door buurman Pelikaan was het voor Groote Lindt tijd om weer eens een overwinning te behalen in de competitie. Rhoon de huidige rode lantaarndrager kwam naar Zwijndrecht en dat leek een uitgelezen mogelijkheid. De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud of Groote Lindt kwam op een 1-0 voorsprong. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw voor de goal gebracht en wist verdediger Danny Bos de bal in de touwen te koppen. Groote Lindt toonde veel wil om te winnen en was bereidt tot het uiterste te gaan. Rhoon was echter niet onder de indruk en de ervaren oudere spelers hielden het Rhoonse elftal overeind. In de rust werd de 1-0 gekoesterd en stapte Groote Lindt vol goede moed weer het natte zware veld op. Zoals zo vaak deze competitie ging het toch weer fout voor Groote Lindt. Rhoon wist, nadat Groote Lindt onder druk was gezet, de gelijkmaker te produceren: 1-1. Daarna was Groote Lindt het weer helemaal kwijt en sloop de onzekerheid weer in het elftal. Marc Görges moest op de doellijn redding brengen en een “professionele” overtreding maken op een doorgebroken speler. De scheidrechter zag hier tot opluchting van Groote Lindt slechts een gele kaart in. Opvallend was verder dat bij een wisselmoment beide Groote Lindt-spelers een gele kaart moesten incasseren omdat de wissel niet volgens de regels was uitgevoerd. Na het laatste fluitsignaal wederom teleurstelling bij Groote Lindt waar het maar niet wil lukken. Aan één puntje heeft Groote Lindt niet veel en blijft in de onderste regionen van de competitie hangen.

Dinsdagavond worden de resterende 9 minuten uitgespeeld van de gestaakte wedstrijd Groote Lindt – SSS. Er zal worden gestart met een hoekschop voor Groote Lindt en een stand van 1-1. Volgende week zaterdag komt Zwarte Pijl, de huidige nummer 6, naar Zwijndrecht.