• Groote Lindt niet langs Nieuwerkerk

• Op een zonnig sportpark Bakestein werd door Groote Lindt de koploper van de competitie Nieuwerkerk ontvangen. Na twee gewonnen wedstrijden op rij kwam Groote Lindt dan ook met vertrouwen aan de aftrap. Helaas was dat niet genoeg en kwam Nieuwerkerk in de 2e minuut van de wedstrijd al op een 0-1 voorsprong. De bal werd ingespeeld op de balvaste lange spits die keurig de bal speelde naar de Nieuwerkerkse aanvaller. De aanvaller zocht de hoek van het Zwijndrechtse doel en passeerde keeper Raymond Klootwijk. Groote Lindt liep dus direct achter de feiten en Nieuwerkerk aan. In de eerste helft bleef het veldoverwicht bij Nieuwerkerk en de 0-2 viel dan ook vanuit een goedlopende aanval. Na rust lukte het Groote Lindt meer de aanval te zoeken en iets meer grip te krijgen op het spel van Nieuwerkerk. Helaas kwamen er hier geen uitgespeelde doelpogingen uit en kon Nieuwerkerk, dat overloopt van voetbalkwaliteit, de wedstrijd uitspelen. Vanuit een counter viel, in de laatste minuut van de wedstrijd, voor de statistieken ook nog de 0-3. Je kan concluderen dat Groote Lindt de mindere start van de wedstrijd in de eerste 30 minuten niet te boven kwam en dus eigenlijk tegen dit kwalitatief sterke Nieuwerkerk al na het eerste half uur een verloren wedstrijd speelde. De Lindtenaren bleven het echter proberen en streden vol voor een puntje of meer. Helaas was dat zaterdag niet genoeg. A.s. zaterdag gaat Groote Lindt op bezoek bij runner-up Rhoon dat hetzelfde aantal punten bezit als Groote Lindt. Hopelijk zal dan alle teaminzet niet voor niets zijn en worden de broodnodige punten mee naar Zwijndrecht genomen.