• Groote Lindt meldt zich in top 3!

  • Het eerste elftal heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan. Het won met name op basis van de tweede helft verdiend van Rhoon en steeg daarmee naar plek 3.

    Op een ijskoude zaterdag trapte De Lindt reeds om 14:00 uur af op wederom een zeer slecht en glad hoofdveld. Het tijdstip was vervroegd in verband met de WK – wedstrijd van het Nederlands Elftal. In een matige eerste helft liet Rhoon het balbezit aan Groote Lindt en loerde het op de counter via de snelle spits die laat in de tweede helft zou uitvallen met hamstringklachten. Het balbezit was dus voor Groote Lindt dat helaas weer de nodige afwezigen had door blessures. Echt gevaarlijk kon De Lindt niet worden. Daarvoor lag het baltempo te laag en daar was ook zeker het veld debet aan. Groote Lindt speelde met goede bedoelingen maar Rhoon hield de ruimtes klein maar kon zelf ook niet gevaarlijk worden.

    In de tweede helft schroefde De Lindt wel het tempo op en werd sneller de diepte gezocht. Een aantal gevaarlijke indraaiende voorzetten waren moeilijk te verdedigen voor de gasten en de grootste mogelijkheid was voor aanvoerder Nasir el Arbaoui. Rhoon moest verder terug maar bleef loeren op die ene kans die wel zou komen. En zoals altijd kwam deze ook. De kans werd ook goed afgemaakt ware het niet dat de spits in buitenspelpositie stond en de goal dus werd afgekeurd. De Lindt bleef zoeken naar de voorsprong en uiteindelijk kwam deze ook. Na goed voorbereidend werk van Thom Hoogakker was het, wie anders dan spits, Moestakiem Atlagh die de score opende! Daarmee was de wedstrijd eigenlijk ook wel beslist. Thom Hoogakker maakte niet veel later met de 2-0 aan de eventuele onzekerheid echt een einde.

    Groote Lindt schreef drie punten bij en meld zich in de top 3. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat De Lindt op bezoek in Zevenbergen om daar de strijd weer aan te gaan met Seolto.