• Groote Lindt langs Leerdam Sport en speelt zich veilig

  • Na de spectaculaire winst op De Alblas op hememlvaartsdag stond Groote Lindt afgelopen zaterdag tegenover Leerdam Sport. Het reeds gedegradeerde elftal kon met moeite elf fitte spelers in het veld brengen en speelde dan ook zonder wisselspelers. Voor Groote Lindt was er maar één opdracht: winnen en zich veilig spelen in een hotseknots competitie met bijzonder kleine verschillen tussen nacompetitie voor promotie en tegen degradatie.

    Op het zonnig sportpark Bakestein startte beide teams voorzichtig met veelvuldig balbezit voor Groote Lindt. De 1e goal was dan ook voor Groote Lindt na een door Pim Opraus opgezette aanval, via de doorgelopen Danny Bos, wist Patrick Tukker de aanval positief af te ronden: 1 - 0. Daarna zakte Groote Lindt weg in rommelig spel met veelvuldige balverlies. Leerdam Sport had even het idee dat er toch nog iets te halen was in Zwijndrecht maar Groote Lindt wist uiteindelijk het verschil te maken. Via een schot vanaf de rand van het strafschopgebied liet de Leerdamse keeper de bal los en kan Nasir el Arboui de bal in het doel tikken. Vervolgens was het Nick de Zeeuw die de wedstrijd in het slot gooide door vanuit de draai de 3 - 0 aan te tekenen. Uiteindelijk was de laatste goal aan Leerdam Sport die via de snelle spits de 3 - 1 op het scorebord kon zetten.

    Met dit resultaat is voor Groote Lindt in de nog twee resterende wedstrijden niets meer te winnen of te verliezen. Zaterdag komt het voor het kampioenschap spelende EBOH op bezoek in Zwijndrecht. Uiteraard zal Groote Lindt haar sportieve plicht uitvoeren en er alles aandoen om de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten.