• Groote Lindt laat het afweten in de beker

  • Na de ruime overwinning vorige week op zondag  5e klasser TPO stond afgelopen zaterdag de laatste bekerwedstrijd op het programma. Virtus, zondag 3e klasser, werd ontvangen in Zwijndrecht. In de bekerpoule was inmiddels al wel duidelijk dat Klundert als 1e zou eindigen en was Groote Lindt voorafgaand aan de wedstrijd al zeker van uitschakeling. Of dat in de hoofden van de Lindtenaren speelde zullen we nooit weten maar er volgden een complete off-day van de Lindtse selectie. Binnen 10 minuten wist Virtus het zwijndrechtse doel te vinden: 0 ?? 1. Een krachteloos Groote Lindt probeerde de stand gelijk te trekken. Ondanks alle pogingen was het vlak voor rust Virtus die de stand op 0 ?? 2 wist te zetten. Ook in de 2e helft lukte het Groote Lindt niet om overtuigend het doel van Virtus te zoeken. Op één uitstekende mogelijkheid na bleef het bij veelvuldig balverlies, ongeconcentreerd verdedigen en niet volledig de duels aangaan. Een uitschakeling voor de beker dus zonder enige glans. 

    Zaterdag begint echter de competitie en zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt. Ondanks de afwezigheid van basisspelers, als gevolg van blessures, zal er in de seizoensopener tegen De Alblas vooral meer strijdlust op de grasmat moeten worden gelegd. De huidige spelersgroep is breed genoeg om in de sterke regionale competitie 3C mee te doen om de bovenste plaatsen. Daar kan a.s. zaterdag een start mee worden gemaakt. Aanvang 14.30 uur op sportpark Bakestein. 

    Voorafgaand speelt Groote Lindt 2 uur één van de zwijndrechtse derby in de reserve Hoofdklasse. VVGZ 2 zal vanaf 12.00 uur worden ontvangen.